Barcelona

Tresserras anuncia una reforma de l'estructura organitzativa del Palau de la Música

Les dues administracions catalanes que participen en el consorci del Palau de la Música, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, han reaccionat oficialment a la confessió de l'exadministrador de l'organisme Fèlix Millet. Per part del govern, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha admès que els mecanismes de control de la gestió del Palau han fallat, i ha anunciat una reforma del l'organització que permeti detectar "anomalies" com la que ha sortit a la llum. Des de l'Ajuntament, l'alcalde, Jordi Hereu, ha donat suport a la junta gestora.

Actualitzat
Tresserras, en declaracions a TV3, ha assegurat que els mecanismes de control de la gestió de la Fundació del Palau de la Música "no han actuat amb eficàcia", i que això "no ha permès detectar abans que hi hagués cap anomalia".

Per tant, ha explicat el conseller, els mecanismes es modificaran i les noves mesures de control del nou equip gestor aniran en la mateixa direcció de les que ja existeixen sobre altres equipaments, i les quals han donat "prou garanties durant els anys de funcionament".

Pel que fa a l'altra administració catalana que forma part del Consorci del Palau, l'Ajuntament de Barcelona, el seu màxim responsable a evitat pronunciar-se sobre el "cas Millet". L'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, només ha donat el seu "ple suport a la nova direcció" de la institució.

Protesta dels cors del Palau

Els tres cors del Palau de la Música han fet davant de l'edifici un acte de denúncia contra la gestió de qui va ser el seu màxim directiu. Els cantants s'han mostrat indignats pels punts de la confessió de Millet que els afecten, i diuen que treballen en precari. Ha llegit un manifest i han acabat l'acte amb la interpretació del cant de la Senyera.


Millet deixa la Fundació del Barça

D'altra banda, Fèlix Millet s'ha desvinculat aquest divendres del càrrec de vicepresident del Patronat de la Fundació del Futbol Club Barcelona. L'exgestor del Palau de la Música, que no rebia cap remuneració pel càrrec a l'entitat blaugrana, ha enviat un fax al president del Barça, Joan Laporta, anunciant la dimissió per no voldria perjudicar l'entitat.

Anar al contingut