El portavions  HMS Illustrious lidera la flota enviada al Mediterrani. (Foto: Reuters)
El portavions HMS Illustrious lidera la flota enviada al Mediterrani. (Foto: Reuters)
Gibraltar

Tres vaixells de la marina britànica atracaran a Gibraltar en plena crisi

El conflicte diplomàtic entre Espanya i el Regne Unit pels controls a la frontera amb Gibraltar tenen des d'ara un nou convidat: la marina britànica. Segons informa el diari "The Telegraph", un portavions i dues fragates han salpat de les Illes Britàniques rumb al Mediterrani i s'aturaran al penyal.

RedaccióActualitzat
El conflicte diplomàtic entre Espanya i el Regne Unit pels controls a la frontera amb Gibraltar tenen des d'ara un nou convidat: la marina britànica. Segons informa el diari "The Telegraph", un portavions i dues fragates han salpat de les illes britàniques rumb al Mediterrani i tenen previst aturar-se al Penyal.
 
La singladura preveu una estada de quatre mesos al Mediterrani per fer-hi exercicis navals, però l'escala a la base de Gibraltar no ha passat desapercebuda. La notícia se sap en plena polèmica entre els governs de Londres i Madrid desencadenada arran que les autoritats britàniques van llançar blocs de formigó al mar per impedir que els pesquers espanyols poguessin feinejar-hi. La resposta espanyola va ser extremar els controls duaners provocant cues quilomètriques.
 
L'estira-i-arronsa ha arribat al màxim nivell i el primer ministre David Cameron va telefonar el president espanyol, Mariano Rajoy, per expresar-li la seva "preocupació". Cameron va dir que la conversa havia estat "constructiva" però el cert és que ni els controls duaners s'han relexat ni, segons es desprèn de la notícia del "The Telegraph", el Regne Unit pretén mostrar senyals de voler calmar els ànims.
 
Segons explica el rotatiu britànic, el ministre principal a Gibraltar, Fabian Picardo, va demanar fa dos dies a l'exèrcit britànic l'enviament d'una flota al penyal per "frenar les incursions espanyoles en aigües territorials del Penyal". Picardo ha declarat a aquest diari que està encantat amb la visita del HMS Illustrious  i dues fragates més.
Anar al contingut