França

Tres refineries franceses voten reprendre la feina mentre el cru continua escassejant

Tres de les dotze refineries que hi ha a França han votat aquest dilluns aturar la protesta per la reforma de les pensions i reprendre l'activitat. Això després que aquest dilluns al matí les dotze refineries del país continuessin aturades i un 25% de les benzineres s'hagin quedat sense combustible. La policia ha desbloquejat, però, la gran majoria de dipòsits en un dia en què el Ministeri de Finances ha fet públic quan costen a França les protestes per la reforma de les pensions: entre 200 i 400 milions d'euros diaris.

Actualitzat
L'aturada per la reforma de les pensions sembla que té les hores comptades en algunes de les refineries del país. Aquest dilluns a la tarda, n'hi ha tres que han votat reprendre l'activitat. Queden, però, nou refineries que continuen aturades de la dotzena que hi ha al país i que ja fa molts dies que no funcionen. Tot plegat per mostrar l'oposició a la reforma de les pensions que impulsa el govern de Nicolas Sarkozy i que preveu elevar de 60 a 62 anys l'edat mínima de jubilació i de 65 a 67 l'edat que cal per percebre la pensió completa.

La votació sobre la continuïtat o no de l'aturada a les refineries s'ha fet el mateix dia en què el govern francès ha xifrat les pèrdues que les protestes provoquen a França. Segons el balanç que n'ha fet la ministra de Finances francesa, Christine Lagarde, en una entrevista a l'emissora de ràdio Europe 1, les protestes contra la reforma de les pensions costen entre 200 i 400 milions d'euros cada dia. A banda de les pèrdues econòmiques, Lagarde ha manifestat que les vagues provoquen "un perjudici moral", ja que malmet la imatge de França a l'estranger.

Els que també començaran a funcionar amb normalitat, a banda de les tres refineries que ho han votat, són alguns dels dipòsits que estaven bloquejats i que la policia francesa ha aconseguit desbloquejar.

Aquest dilluns justament s'han reunit representants del Senat i de l'Assemblea Nacional per posar en comú els dos textos de llei per reformar les pensions aprovats per les dues cambres. Els representants del Partit Comunista s'han retirat de les deliberacions. L'aprovació del text per les dues càmeres serà rebuda dijous amb una nova vaga general.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut