Tres produccions amb TVC al Miami International Film Festival

"El rei borni", "Projecte Llàtzer" i "No culpes al Karma de lo que te passa por gilipollas"

Actualitzat

La 34a edició del Miami International Film ha programat dues produccions amb coproducció o col·laboració de Televisió de Catalunya en tres seccions diferents. La pel·lícula de Marc Crehuet, basada en la seva obra teatral homònima "El rei borni", ha estat inclosa en la secció Jordan Ressler Screenwriting Competition amb 12 pel·lícules més. "Projecte Llàtzer", l'últim treball de Mateo Gil, a la secció de Cinema 360º i "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas" de Maria Ripoll a la Knight Competition".

"El rei borni", que sortia amb vuit nominacions a l'última edició dels Premis Gaudí, és una comèdia negra amb una certa dosi de drama que pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el primer ha deixat borni amb una pilota de goma? Els mateixos actors que van representar l'obra són els protagonistes del llargmetratge. Alain Hernández és en David, un policia antidisturbis. La seva nòvia és la Lídia (Betsy Túnez), que és amiga de la Sandra (Ruth Llopis). Aquesta surt amb l'Ignasi (Miki Esparbé). El cinquè actor és Xesc Cabot, que interpreta el polític que s'introduirà en la vida de les dues parelles. És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i Televisió de Catalunya, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  

"Projecte Llàtzer" és la pel·lícula de ciència-ficció de Mateo Gil sobre l'acceptació de la mort. Aquí el director toca de nou el tema de la crionització i l'acceptació de la mort. Gil comenta: "M'agrada pensar en 'Projecte Llàtzer' com una història sobre l'acceptació de la mort per reducció a l'absurd. No és una pel·lícula sobre el futur, ni sobre la tecnologia o la medicina. És un film sobre la vida, sobre el fet mateix d'estar viu. I sobre la mort, sense la qual la vida no tindria cap mena de sentit."  El càsting està format per Tom Hughes (Marc), Charlotte Le Bon (Elisabeth), Oona Chaplin (Naomi), Barry Ward (Dr. West),  Nikol Kollars (Gethers) i Julio Perillán (Serra), entre d'altres. És una producció d'Arcadia Motion Pictures en coproducció amb Achaman Films AIE i Noodles Production (França), amb la participació de Televisió de Catalunya, Canal +, TVE i Scope (Bèlgica) i el suport d'Eurimages.

"No culpes al karma de lo que te pasa por gilpollas" és una adaptació del best-seller homònim de Laura Norton publicat l'any 2014, i està protagonitzat per Verónica Echegui i Álex García. La trama d'aquesta història romàntica ens introdueix en un entorn ple de situacions caòtiques on sembla que res pot anar pitjor... i, en canvi, les coses es compliquen fins a extrems insospitables. És una producció de Zeta Cinema, On Cinema 2017 i Sony Pictures International Productions, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE,  Movistar+ i Vodafone, la col·laboració de l'ICAA, el Departament de Cultura de l'Institut de la Generalitat i Elipsis Capital i el finançament de l'ICO, Triodos i Crea SGR.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut