Els tres sacs amb corall vermell decomissats
Els tres furtius havien aconseguit uns set quilos de corall vermell
Alt Empordà

Tres pescadors furtius enxampats amb set quilos de corall vermell de la reserva del cap de Creus

Inspectors del Departament d'Agricultura van sospitar quan van veure com una persona llençava a l'aigua dos sacs a la cala Prona-Farallons

RedaccióActualitzat

Inspectors del Departament d'Agricultura han enxampat al cap de Creus tres pescadors furtius que extreien corall vermell. Ha estat al paratge de la cala Prona-Farallons, al Port de la Selva. És una reserva natural parcial del cap de Creus, on està prohibit extreure corall.

En un control rutinari, els inspectors van veure com, en acostar-se a una embarcació recreativa, un dels tripulants llençava dos sacs al mar. Això va motivar que fessin una inspecció al vaixell, i que alertessin els Mossos d'Esquadra.

La unitat aquàtica de la policia va localitzar i recuperar els dos sacs, que es trobaven a 24 metres de fondària. A dins hi havia set quilos de corall vermell.

Els tres pescadors furtius no tenien la llicència per extreure corall. A més, n'extreien dins la reserva natural dels Farallons, on està prohibit collir aquesta espècie. D'altra banda, el corall extret no arribava a la talla mínima legal per extreure'l, que és de set mil·límetres. Els tres homes estan acusats de tres infraccions greus de la llei de pesca i de la llei de protecció del cap de Creus.

Anar al contingut