Tres pel·lícules catalanes amb participació de Televisió de Catalunya aterren al FilmFest München

"Stella Cadente", "Història de la Meva mort" i "Els anys salvatges" a Munic del 27 de juny al 5 de juliol

El Festival Internacional de Munic acull tres produccions catalanes amb la participació de TVC: "Stella Cadente" de Lluís Miñarro,"Història de la meva mort" d'Albert Serra i "Els anys salvatges" de Ventura Durall . La primera en l'apartat de Cine Vision, secció dedicada a les millors pel·lícules de directors emergents,  la segona, a Cine Masters, secció dedicada als millors llargmetratges internacionals i la tercera a la secció International Independents dedicada al cinema eclèctic i radical.

"Stella cadente", la pel·lícula, produïda, escrita i dirigida per Lluís Miñarro està protagonitzada per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill. Ha tingut molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'Estat. És una producció d'Eddie Saeta amb la participació de Televisió de Catalunya. "Stella cadente" tracta sobre la dificultat de definir la bellesa i sobre la futilitat del poder. Ens situa al novembre de 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya.  Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà a tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del Romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa - i especialment a Espanya - que ens recorda l'actualitat.

D'altra banda, "Història de la meva mort" està interpretada per Vicenç Altaió, Lluís Serrat, Noelia Ródenas, Clara Visa, Montse Triola, Eliseu Huertas amb Mike Landscape, entre d'altres. El film ha estat recentment seleccionada a l'Istanbul International Film Festival i va guanyar el premi Puma al millor director FICUNAM 2014. Albert Serra també va recollir el Lleopard d'Or -màxim guardó- en l'últim Festival de Locarno (Suïssa). El llargmetratge és una producció d'Andergraun Films i Capricci Films en producció associada amb Televisió de Catalunya, SA i L'Age d'Or. "Història de la meva mort" aborda la transició entre el racionalisme del segle XVIII i el Romanticisme del XIX a través de dos dels seus personatges literaris més representatius: Casanova i Dràcula.
 
El documental "Els anys salvatges" posa de manifest una societat creada per 270.000 nens sense pares i oblidats de la llei i la societat que malviu als carrers d'Addis Abeba, a Etiòpia. EL documental provar de captar els instants de vida que definirien les seves vides com adults com: el naixement de l'amistat, el descobriment de l'amor i el retrobament amb les seves famílies. El film és el resultat de totes aquestes inquietuds i el de la recerca, per part dels protagonistes, d'un àmbit físic i emocional on sentir-se protegit per afrontar la pròpia existència". És una producció de Nanouk Films SL, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport del CDA (Centre de Desenvolupament Audiovisual), l'ICEC (Institut Català d'Empreses Culturals) i l'ICAA (Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals).
Anar al contingut