Tres pel·lícules amb coproducció de TV3, a la secció oficial del Festival Zoom

"El nom", "Vida privada" i "Els fills del sol", amb coproducció de TV3, participaran a la secció oficial del 15è Festival Zoom, que se celebrarà del 21 al 27 de novembre a Igualada i a Barcelona.

Actualitzat

El Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva, que se celebrarà del 21 al 27 de novembre a Igualada i a Barcelona, presentarà 8 llargmetratges d'estrena d'arreu d'Europa, a la secció oficial.

La TV movie "El nom", dirigida per Joel Joan, serà l'encarregada d'inaugurar el Festival, el dimarts 21 de novembre a les 20.30. És l'adaptació de l'obra de teatre francesa "Le Prénom", de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. El Vicenç és a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan el conviden a sopar a casa de la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb el Claudi, un bon amic de la infantesa. Allà li fan tot un seguit de preguntes amb sentit de l'humor sobre la seva paternitat i el que això comporta. Però, quan de sobte li pregunten si ja ha triat un nom per al nen, la resposta els deixa a tots parats.

"El nom" és una coproducció de TV3 i Focus Audiovisual, en associació amb Chapter 2 i amb la producció associada de Distinto Films.

A la secció oficial també es podrà veure "Vida privada", l'adaptació com a minisèrie per a televisió de la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra que ha fet Sílvia Munt. Enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, el primogènit d'una família aristocràtica arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol.

"Vida privada" és una coproducció de TV3 i d'Oberon Cinematogràfica, amb producció associada d'ImpulsaFilm i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La tercera coproducció de TV3 que es podrà veure a la secció oficial del Zoom és "Els fills del sol", dirigida per Ramón Costafreda i Kiko Ruiz Claverol. Està inspirada en la vida de Ferran Calvet, un brillant científic català que, quan tenia 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Científic, docent, investigador i naturista, tenia una visió de la docència totalment innovadora.

"Els fills del sol" és una coproducció de TV3 i TVG produïda per Portocabo i Diagonal TV, amb la col·laboració de l'AGADIC i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut