Barcelona

Tres pakistanesos detinguts acusats d'extorquir compatriotes seus a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona tres persones de nacionalitat pakistanesa acusades de dedicar-se a extorquir compatriotes de la mateixa ciutat. Els detinguts es guanyaven la confiança de les víctimes i posteriorment els robaven, aprofitant el costum d'aquesta comunitat de demanar els diners en préstec. Una investigació policial ha permès enxampar els lladres després de cometre dos robatoris amb força en la mateixa tarda. Dos dels detinguts, d'entre 25 i 29 anys, ja han ingressat a presó provisional, mentre que el tercer ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Actualitzat
En molts dels casos els tres homes acompanyaven fins a un caixer automàtic la víctima. Un cop allà, l'amenaçaven amb una arma blanca, obligant-la a treure els diners en efectiu. Altres cops, el grup enganyava els seus compatriotes amb l'excusa que havien de rebre una transferència de diners d'un familiar, sol·licitant un compte corrent espanyol. La víctima accedia a prestar el seu compte, moment en què els detinguts s'apropiaven de les seves targetes i del número secret.

Els robatoris es van iniciar el passat mes de maig, tot i que les activitats delictives dels detinguts s'havien intensificat en els últims dies, coincidint amb la celebració del ramadà, moment on els musulmans han de complir amb el deure de la generositat.


Anar al contingut