Funchal

Tres morts i un desaparegut en un incendi que amenaça el nucli històric de la capital de Madeira

Les flames avancen cap al centre històric de Funchal i han obligat a desallotjar més de mil persones

RedaccióActualitzat

Almenys tres persones han mort en un incendi de grans dimensions que amenaça el nucli històric de Funchal, la capital de la turística illa de Madeira, a Portugal. Segons ha informat el govern, també hi ha una persona desapareguda. Les flames han obligat a desallotjar de forma preventiva més de mil persones, entre les quals les que eren en dos hospitals i un hotel. Nombrosos habitants han hagut de ser atesos per inhalació de fum i s'han cremat una trentena de cases dels barris perifèrics. 

 

El foc, que va començar dilluns, també ha provocat talls de carreteres i cancel·lacions de vols. Les altes temperatures i un vent canviant compliquen molt les tasques dels bombers, que també es troba amb la dificultat de l'orografia del terreny. Lisboa ja hi ha enviat reforços. 

Funchal, amb 100.000 habitants, atreu milers de turistes en aquesta època de l'any. 


 
A la resta del país, més d'una desena d'incendis forestals continuen actius, sobretot a la part nord, alguns al límit amb Galícia. Els responsables de Protecció Civil lamenten que la majoria d'aquests focs podrien ser intencionats, ja sigui per piròmans o per motivacions econòmiques.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut