Madrid

Tres joves moren en estavellar-se a Madrid l'avioneta en què viatjaven des de Sabadell

L'aparell ha sortit el matí de dimecres de Sabadell i ha caigut entre les localitats madrilenyes de Perales de Tajuña i Valdilecha, quan es dirigia a l'aeròdrom de Cuatro Vientos, de Madrid

Actualitzat

Tres joves de 27, 22 i 22 anys han mort en un accident d'avioneta entre les localitats madrilenyes de Perales de Tajuña i Valdilecha, a l'altura del quilòmetre 35 de l'A-3. L'aparell s'ha precipitat el migdia de dimecres després d'haver sortit a les 11:20 de Sabadell. Segons fonts de la investigació, l'avioneta hauria impactat contra un arbre després d'haver perdut, aparentment, una de les ales.

Algunes fonts apunten que l'impacte d'un voltor contra una ala de l'aparell ha estat la causa de l'accident. En el moment de l'accident, l'avió portava 2 hores i 40 minuts volant i es trobava a escassos 25 minuts de la seva destinació.

El servei d'emergències de la Comunitat de Madrid ha difós imatges de com ha quedat l'avioneta després del sinistre.

El portaveu de l'aeroclub ha informat que es tractava d'un vol d'entrenament amb una avioneta d'ús civil, del model Cessna 172, perquè els pilots acumulessin hores de pràctica. Un dels ocupants era pilot professional i ja havia acabat la seva formació, mentre que els altres dos disposaven de llicència privada i es preparaven per obtenir la de nivell professional.

El president de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, Pere-Joan Nogueroles, ha explicat en roda de premsa que tots tres joves acumulaven una "àmplia experiència" de vol. Qui pilotava l'avió era el pilot de més edat, que acumulava més de 250 hores de vol. Nogueroles ha destacat que l'avioneta, model Cessna 172R amb matrícula EC-JSM, havia superat totes les revisions de manteniment i estava en perfectes condicions per volar.

En un comunicat, l'Aeroclub apunta que l'aeronau comptava amb poques hores de vol i era d'última generació. A més, destaca que la Cessna 172R és una de les aeronaus més populars a nivell mundial. Es tracta d'un aparell de quatre places, 260 cavalls de potencia i cinc hores d'autonomia, que s'utilitza tant per a vols d'escola com per a travessies.

Els responsables de l'aeròdrom de Sabadell s'estan posant amb contacte amb les famílies de les víctimes, que tenen previst acudir al lloc dels fets en les pròximes hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut