Onze dotacions dels Bombers treballen per extingir el foc generat a la nau. (Foto: ACN)
Onze dotacions dels Bombers treballen per extingir el foc generat a la nau. (Foto: ACN)
Alcover

Tres ferits per una explosió en una empresa química d'Alcover

Tres persones han quedat ferides de diversa consideració a causa de cremades provocades per una explosió i el posterior incendi a l'empresa química Cator del municipi d'Alcover, a l'Alt Camp. Els fets han succeït a dos quarts de tres del migdia d'aquest dimecres quan, per causes que encara no s'han aclarit, s'ha produït una explosió, que ha derivat en un incendi, en aquesta empresa dedicada al reciclatge d'olis residuals.

Actualitzat
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d'alerta del Plaseqcat, el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, un cop ha desaparegut el risc que ha comportat l'incident. Protecció Civil tampoc recomana mesures especials per a la població.

Com a conseqüència dels fets, l'empresa ha estat evacuada. Els Mossos d'Esquadra i la policia local han controlat l'accés al polígon industrial. L'antiga carretera C-14 s'ha tallat durant una estona en tots dos sentits de la circulació, però a dos quarts de cinc de la tarda ja s'ha reobert.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat dues ambulàncies al lloc dels fets per atendre els tres treballadors ferits. Un d'ells, el que presenta cremades de major consideració, ha estat traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron i els altres dos són a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat informen que el foc està controlat, segons difon la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcover.

L'alcalde de la població, Anton Ferré, ha dit que l'accident no ha produït afectacions en el medi ambient. De tota manera, l'incendi ha provocat una columna de fum negre visible des de diferents punts.
Anar al contingut