Tres dies més sense exàmens de conduir per la vaga d'examinadors

Dilluns, dimarts i dimecres s'anul·laran 1.450 exàmens cada dia per la vaga, que podria durar fins a finals de juliol si no hi ha acord amb la DGT

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana, els examinadors de trànsit només treballaran dijous i divendres perquè faran tres dies més de vaga, dilluns, dimarts i dimecres. El motiu de la vaga és reclamar la pujada del complement específic que, segons diuen, la Direcció General de Trànsit, la DGT, els deu des de fa una dècada.

Segons els sindicats, en l'última reunió, aquest dijous, en què va participar el director general de la DGT, Gregorio Serrano, els representants de l'organisme s'hi van tornar a negar. També recorden que a la majoria dels treballadors de la DGT se'ls ha augmentat el complement, però que, en canvi, això no ha passat amb els examinadors.

Vaga a tot Espanya

El col·lectiu també denuncia unes condicions laborals i econòmiques deplorables, que no es corresponen amb la feina que fan per garantir la seguretat viària. La vaga està convocada a tot Espanya, però en el cas de Catalunya asseguren que les càrregues de treball són superiors a les que hi ha a la resta de l'estat.

 

 

Finalment alerten que les aturades continuaran els següents dilluns, dimarts i dimecres, és a dir, els dies 26, 27 i 28 de juny, i així fins al 31 de juliol. Amb aquest panorama, entre la vaga i la falta crònica d'examinadors, treure's el carnet s'està convertint cada vegada més en una cursa d'obstacles.

112 examinadors, 13 exàmens al dia

L'associació d'Examinadors de Trànsit, l'Asextra, assegura que a tot Espanya són menys de 700, entre 200 i 300 menys dels que hi havia abans de les retallades. A Catalunya n'hi ha 112, i cadascun fa uns 13 exàmens cada dia. Això comporta que cada dia de vaga es deixen de fer uns 1.450 exàmens i que, si s'acaben de fer tots els dies de vaga previstos, se'n poden anul·lar gairebé 30.000 a Catalunya.

10 anys de reivindicacions

Els examinadors fa 10 anys que reclamen millores salarials i en les condicions de feina, i ja n'estan molt farts. Els seus representants sindicals asseguren que el director general de la DGT els va admetre aquest dijous que hi ha recursos suficients per pagar el complement que reclamen però que "no hi ha cap voluntat política per fer-ho."

El 2015 ja van fer una vaga que va acabar quan es va arribar a un acord amb la DGT. Ara denuncien que aquell acord no s'ha complert, ni els complements retributius ni les millores laborals. A més, han assegurat que la intenció del govern espanyol és cobrir amb militars els llocs vacants d'examinadors.

♦ Si et pensaves treure el carnet de conduir abans de l'estiu, pots tenir problemes

 

Anar al contingut