El dispositiu policial de cerca dels grafiters a les vies del metro (@mossoscat)
El dispositiu policial de cerca dels grafiters a les vies del metro (@mossoscat)
Barcelona

Sis grafiters detinguts per causar danys a l'L5 del metro, que ha estat tallada vuit hores

La mateixa línia blava ha estat tallada mitja hora entre Can Boixeres i Cornellà perquè uns altres grafiters han entrat al túnel

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis grafiters que aquest dilluns, coincidint amb vaga parcial al metro de Barcelona, han provocat un tall de la línia 5 del metro. La seva presència al túnel del metro ha obligat a interrompre la circulació de trens durant prop de vuit hores, entre les estacions d'Horta i la Vall d'Hebron.

D'entrada, els Mossos n'han detingut tres però ja sospitaven que alguns més s'havien amagat entre les dues estacions. Segons han informat fonts policials, poc abans de les 16.30 hores s'ha detingut l'últim dels grafiters. Un d'ells s'havia amagat al fals sostre del metro.

Als detinguts els han confiscat esprais, pintura i corrons. 

La policia els acusa d'un delicte de danys a les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona. Els detinguts, d'entre 21 i 26 anys, han entrat al metro per l'estació del Coll-la Teixonera, han saltat a les vies, han entrat als túnels i han accedit a zones zones restringides de les instal·lacions. Suposadament, han arrencat els cables d'unes càmeres de videovigilància del suburbà, a més de causes altres destrosses.

A la tarda alguns usuaris han vist més grafiters a la zona de la Vall d'Hebron. 

Grafiters també a Can Boixeres

Un cop resolta aquesta incidència, la línia 5 ha tornat a quedar interrompuda a dos quarts de sis, però en aquest cas entre les estacions de Can Boixeres i Cornellà, també per la presència d'algunes persones al túnel de Can Boixeres. El servei s'ha reprès a les 6, després de comprovar que les persones eren grafiters i que han aconseguit fugir. 

Segons fonts de TMB, la línia s'ha hagut d'aturar primer en tot el recorregut, fins que al cap d'uns minuts els combois han pogut tornar a circular entre Can Boixeres i la Vall d'Hebron. 

Anar al contingut