Imatge difosa el 10 de novembre del 2017 d'una plantació de marihuana detectada pels Mossos d'Esquadra en una nau industrial de Vilassar d…
Imatge difosa el 10 de novembre del 2017 d'una plantació de marihuana detectada pels Mossos d'Esquadra en una nau industrial de Vilassar de Mar el 7 del mateix mes. Pla general. (Horitzontal)

Tres detinguts per cultivar 2.800 plantes de marihuana en una nau industrial de Vilassar de Mar

ACN Vilassar de Mar.-Tres veïns de Vilassar de Mar i Mataró, de nacionalitat espanyola i 49, 37 i 25 anys, han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra de salut pública per tràfic de drogues. Concretament, els Mossos d'Esquadra els acusen de ser els responsables d'una plantació de 2.800 plantes de marihuana detectades en una nau industrial de Vilassar de Mar (Maresme). A banda, la policia també els atribueix un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. Les detencions van tenir lloc el 7 de novembre.

La investigació va començar l'octubre passat, quan va arribar als Mossos una informació segons la qual en una zona Industrial de Vilassar s'hi cultivava marihuana de forma extensiva. A partir d'aquí, els agents van comprovar com diferents persones entraven i sortien d'una nau amb material per cultivar plantes. El 7 de novembre es va establir un operatiu que va permetre detenir els tres homes i localitzar les 2.800 plantes de marihuana. Segons explica la policia, les instal·lacions estaven "perfectament organitzades i distribuïdes". En un primer nivell hi havia una zona per assecar les plantes amb la instal·lació d'aparells per reduir la humitat, i en un altre nivell hi havia dipòsits d'aigua, sistemes d'instal·lació elèctrica, làmpades, sistemes de rec i ventilació.Tècnics oficials de l'empresa de subministrament elèctric van determinar que la instal·lació del cultiu s'havia fet de manera fraudulenta, la qual cosa suposava, segons la policia, un risc d'incendi amb un risc per les persones i la resta de naus del polígon industrial. Els tres detinguts van quedar en llibertat provisional en espera de declarar en seu judicial.

Anar al contingut