El cotxe amb la matrícula francesa falsa. (Font: ACN)
El cotxe amb la matrícula francesa falsa. (Font: ACN)
Barcelona

Tres detinguts per circular amb matrícula falsa i transportar objectes robats de França al Marroc

Els detinguts van utilitzar cinta adhesiva negra per manipular la matrícula del cotxe, que transportava vuit telèfons mòbils de gamma alta i dos ordinadors robats a França.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones acusades de manipular la matrícula del cotxe en què viatjaven i transportar objectes robats a França per valor de 6.000 euros, segons han informat en un comunicat.

Els fets van passar el dia 3 de març quan un turisme amb matrícula francesa va avançar a gran velocitata una patrulla de Mossos a l'AP-7, direcció Tarragona. Els agents van aturar el vehicle i van poder comprovar que les dues plaques del turisme francès havien estat alterades utilitzant cinta adhesiva negra. Els detinguts havien aconseguit fer passar els números reals de les plaques per uns altres de diferents.

Els agents van registrar l'interior del vehicle i van trobar-hi un total de vuit telèfons mòbils d'alta gamma i dos ordinadors. Després de fer comprovacions, els Mossos van determinar que alguns objectes havien estat robats en domicilis de la ciutat francesa d'Avinyó el mes de gener.

Dos dels tres ocupants del vehicle tenien antecedents per diferents delictes a França, entre d'altres per receptació, posar en circulació moneda no autoritzada, robatori amb força i amb violència (amb arma de foc) i un d'ells tenia pendent un assenyalament a França. El propietari i conductor del vehicle era l'únic que no tenia antecedents i va ser el que va reconèixer haver manipulat la matrícula a la frontera.

Se sospita que utilitzaven el vehicle com a llançadora per portar al Marroc objectes com telèfons, tauletes electròniques i ordinadors portàtils procedents de robatoris realitzats a França i una vegada allà vendre'ls en el mercat il·lícit. Els detinguts van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut