Brussel·les

Tres detinguts a Brussel·les relacionats amb un atemptat frustrat a França

Tot apunta que les explosions haurien estat detonacions controlades per l'equip d'artificiers que hi havia a la zona

RedaccióActualitzat

Bèlgica continua mobilitzada contra el terrorisme jihadista. En les últimes hores hi ha hagut 10 detencions presumptament relacionades amb els atacs de Brussel·les i París. Set han estat dijous i tres més aquest mateix Divendres Sant.

Els detinguts són tres homes i tots estarien relacionats amb un atemptat frustrat a França. Les detencions han estat al districte de Fores de la capital, al barri de Saint Gilles, i a la zona de Schaerbeek.

Dos dels detinguts estan ferits a la cama, per trets de la policia.

Dels set detinguts dijous, quatre ja han quedat en llibertat.

Macrooperació a Schaerbeek

Una de les operacions, a la zona de Schaerbeek, ha acabat amb diverses explosions. Nombrosos policies s'han concentrat al voltant de la plaça Mesier. Han acordonat la zona, s'ha interromput el trànsit de tramvies i s'ha fet baixar els passatgers dels combois.

Finalment, la policia ha detingut un home que portava una motxilla i no s'ha aturat quan els agents l'hi han demanat. Està ferit en una cama perquè la policia li ha disparat

Alguns veïns han filmat el moments dels fets. En una de les imatge es veu com la policia s'endu un nen i una dona que, segons sembla, el detinut havia agafat com a ostatges:


En un altre es veu com el detingut està viu, tot i que ferit


Durant l'operació s'han sentit almenys dues explosions. Han estat detonacions controlades per l'equip d'artificiers que hi havia a la zona.

 

Mentrestant, continua la investigació policial pels atacs a l'aeroport i el metro de Brussel·les que van deixar 31 morts i 316 ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut