París

Tres detingudes a París en una protesta contra la prohibició del vel integral

Avui ha entrat en vigor la llei que prohibeix el burca i el nicab a tots els espais públics de França. I avui mateix ja hi ha hagut protestes i incidents. A París, tres dones amb nicab, burca i hijab que participaven en una protesta no declarada contra aquesta llei davant de la catedral de Notre-Dame han estat detingudes. La policia ha afirmat que no les han arrestat per com anaven vestides sinó perquè la protesta no tenia els permisos necessaris.

Actualitzat
Ja hi ha hagut els primers incidents i detencions a França el primer dia de l'entrada en vigor de la prohibició del vel integral. I és que des d'avui, a França està prohibit que les dones portin el burca -el vel que tapa tot el cos- i el nicab -el vel que només deixa els ulls al descobert- a tots els espais públics.

Els gendarmes han detingut tres dones amb nicab, burca i hijab que, juntament amb altres dones amb vel integral i alguns simpatitzants, participaven en una manifestació no declarada davant de la catedral de Notre-Dame de París contra la prohibició del nicab i el burca.

La protesta havia estat convocada per l'associació "No toqui la meva constitució". Un portaveu de la policia francesa ha assegurat que les detencions s'han produït perquè la manifestació no tenia els permisos corresponents i no per com anaven vestides. En canvi, l'associació ha afirmat que en va demanar els permisos però que la prefectura els els va denegar.

A França hi ha unes 2.000 dones musulmanes que habitualment porten aquesta peça de roba i que ja no la podran utilitzar quan vagin al supermercat o al cinema, o caminin per parcs i jardins.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut