Canàries

Tres desapareguts després d'enfonsar-se un vaixell amb 2.000 tones de ciment a les Canàries

Un vaixell ple de ciment amb bandera de Panamà s'ha enfonsat quan navegava entre les illes de Tenerife i Gran Canària. Arran de l'incident, dos tripulants continuen desapareguts. Amb tot, fonts de capitania de Las Palmas han informat que els altres nou ja han estat rescatats. El vaixell, que transportava 2.000 tones de ciment, havia sortit del port de Santa Cruz de Tenerife amb destinació al port de la Llum i de Las Palmas, a Gran Canària, quan s'ha enfonsat. Segons sembla, la pèrdua de carregament podria haver provocat l'enfonsament. El vaixell té 82 metres d'eslora i fa habitualment el recorregut entre les dues illes de les Canàries.

Actualitzat
El delegat del govern a Canàries, José Segura, ha informat que fa uns mesos en aquest vaixell de bandera panamenya ja se li va realitzar una inspecció rutinària "i se li van detectar diverses deficiències, que sembla que van ser solucionades". A més, ha explicat que l'enfonsament podria estar causat pel temporal que va ocasionar un desplaçament de la càrrega, i va mostrar la seva sorpresa davant del fet que no es va rebre un avís de socors des del vaixell.

Segura ha indicat que segurament el temporal va agafar per sorpresa els tripulants, que no haurien tingut temps de reaccionar davant del desplaçament de la càrrega.

Des de feia anys no hi havia un temporal tan fort en aigües de les Canàries, amb vents de força vuit que han pogut provocar onades d'entre sis i set metres.

Fonts de Salvament Marítim han informat que són dos avions, un helicòpter i dues embarcacions ràpides, entre altres mitjans les que busquen per la zona els tripulants desapareguts.
Anar al contingut