Barcelona

Tres dels majors d'edat imputats pel crim de Berga incriminen dos menors i diuen que els van veure exhibint navalles

Els adults imputats per la seva presumpta participació en l'assassinat del jove Josep Maria Isanta durant la celebració de la Patum de Berga de l'any passat han negat la seva implicació en els fets. De fet, asseguren que ni tan sols van presenciar l'apunyalament. Dels nou majors d'edat imputats, set han comparegut davant el jutge per declarar en el procés obert contra els menors acusats de prendre part en el crim. D'aquests set, només tres han accedit a declarar, mentre que els altres s'han acollit al dret a no fer-ho perquè ja se'ls jutjarà per aquests fets en un altre procediment. Els tres adults que han declarat han assenyalat dos dels menors com a portadors de les navalles amb què suposadament haurien apunyalat Isanta.

Actualitzat

Entre els joves que s'han negat a declarar hi ha el major d'edat a qui els menors imputats van assenyalar com a portador de les dues navalles amb què hauria estat apunyalat Josep Maria Isanta. En la seva declaració, els menors no van acusar directament aquest jove de ser l'autor material de l'apunyalament d'Isanta.

Pel que fa als tres adults que sí que han accedit a declarar, tots han coincidit a assenyalar dos dels menors imputats com a portadors de les navalles amb les quals s'hauria comès el crim. Tot i aquesta coincidència, els testimonis dels majors d'edat han ofert versions diferents sobre els fets. Això sí, han coincidit a assegurar que cap d'ells va participar en les agressions que se'ls imputen i que no van presenciar l'apunyalament d'Isanta.

Fonts judicials han qualificat de "contradictòries i confuses" les declaracions dels joves a l'hora de determinar-ne la participació i el motiu de les agressions. Segons l'acusació particular, exercida pels pares de Josep Maria Isanta, les contradiccions entre les versions dels menors i dels adults -que s'acusen entre ells- no han permès encara determinar qui va ser l'autor material de l'apunyalament que va acabar amb la vida del jove. Caldrà esperar a la declaració dels més de 70 testimonis proposats per les acusacions i la defensa i a l'aportació dels pèrits.

De moment, la fiscalia sol·licita que set dels menors -no presenta càrrecs per a un vuitè jove imputat- siguin condemnats per un delicte d'homicidi amb abús de superioritat, dos intents d'homicidi -per l'apunyalament de dos joves més- i diversos delictes i faltes de lesions. Per a quatre d'aquests joves, els que ja han superat els 16 anys, demana set anys d'internament més quatre de llibertat vigilada, mentre que per als altres tres sol·licita tres anys d'internament i dos de llibertat vigilada.

L'acusació particular acusa un menor més que la fiscalia i els considera autors d'un delicte d'assassinat, per la qual cosa eleva un any la pena sol·licitada pel Ministeri Fiscal per a tots els imputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut