Kamra

Tres atemptats en un mateix matí deixen 26 morts al Pakistan

Un kamikaze, un cotxe bomba i una mina han fet tres explosions al Pakistan en un matí funest que ha deixat un balanç de 26 morts. L'acció més mortífera ha estat la detonació d'una mina al pas d'una comitiva de boda, que ha acabat amb 18 morts. Les altres dues accions han tingut com a objectiu un control de seguretat de la base aèria de Kamra, a prop d'Islamabad, i un restaurant de Peshawar, a la conflictiva regió nord-oest. La principal base militar aèria del país era l'objectiu d'un terrorista suïcida, que ha acabat detonant la bomba que duia adossada al cos quan ha estat detingut en un control de seguretat a prop del complex. A Peshawar, un cotxe bomba situat al pàrquing d'un restaurant ha fet 15 ferits.

Actualitzat
El primer atemptat suïcida d'un matí sagnant al Pakistan ha estat el que s'ha produït a prop de la principal base militar aèria del Pakistan, a la localitat de Kamra, a 75 quilòmetres al nord-oest d'Islamabad. Els fets han tingut lloc quan el personal de seguretat del complex ha aturat el kamikaze en un punt de control. Ha estat llavors quan l'home ha fet detonar el cinturó d'explosius que duia a sobre. L'atac ha causat almenys vuit morts entre civils i membres de les forces aèries.

Més tard, un cotxe bomba ha fet explosió al pàrquing d'un restaurant de Peshawar, a la conflictiva regió nord-oest. Aquesta ciutat, pròxima al bastió dels talibans, ha estat objectiu de sis atacs en els últims quatre mesos.

La darrera acció s'ha produït al pas d'una comitiva de boda. Fins a divuit civils han perdut la vida quan ha esclatat una mina que estava enterrada.

En les últimes tres setmanes, la situació al Pakistan s'ha complicat molt amb una onada d'atemptats. Malgrat l'ofensiva de l'exèrcit a la zona pròxima a la frontera amb l'Afganistan, els extremistes han continuat els atacs contra zones urbanes i des del 5 d'octubre unes 200 persones hi han perdut la vida. Els militars pakistanesos preveuen una operació llarga davant la forta resistència que es troben.

Els atacs d'aquest divendres se sumen a l'onada de violència desplegada pels talibans des de fa dos anys ja ha causat més de 2.300 morts.
Anar al contingut