Anglaterra

Tres anys buscant la Madeleine

Ja fa tres anys que la família McCann busca la Madeleine, la seva filla que va desaparèixer mentre eren de vacances a l'Algarve, al sud de Portugal. Avui han agraït al seu web a tothom que els ha ajudat i ha enviat mostres de suport tot aquest temps, i han assegurat que la continuaran buscant amb la mateixa "determinació i tenacitat el temps que calgui".

Actualitzat
Els pares de la Madeleine no es rendeixen i continuen buscant la nena difonent-ne noves imatges. Ara ha sortit a la llum una fotografia presa tot just abans de desaparèixer on apareix amb els ulls pintats i un llaç rosa. També han penjat al seu web un vídeo amb un recull d'imatges del matrimoni buscant la nena, que tenia 3 anys quan va desaparèixer. Aquest vídeo va ser produït per un amic de la família per commemorar els mil dies sense la Madeleine el gener passat.

Al seu web també reconeixen que els aniversaris sempre són difícils, però que continuaran treballant en la seva cerca com fins ara. Tot i això, Kate McCann va reconèixer que el dia de l'aniversari de Madeleine, el 12 de maig, és molt més dur per a ella, ja que és un dia que haurien d'estar celebrant en família: "El 3 de maig és només un dia més sense ella".

Els McCann estan convençuts que la seva filla encara és viva i esperen que algú "l'estigui cuidant", segons declaraven a una entrevista a la cadena GMTV la setmana passada. Al principi, diuen, vivien en desesperació, però han de tenir esperança i tirar endavant per la seva filla i els seus dos fills bessons, i senten que la seva filla és "allà fora".

Durant l'entrevista també van dirigir unes paraules dures contra les autoritats britàniques. Han dit que han deixat de buscar la seva filla i "no és correcte que una ciutadana britànica, innocent i vulnerable sigui abandonada d'aquesta manera i els pares siguin els que n'han d'encapçalar la cerca". Ells reconeixen que han posat tots els mitjans possibles dels quals han disposat perquè podien, però no tothom s'ho podria permetre i és "increïblement frustrant" l'abandó, tant de la policia portuguesa com de la britànica, que ja fa molt temps que han deixat de buscar.

Des de la desaparició de la seva filla, els McCann han contractat diversos investigadors privats que els han ajudat en la recerca i distribució d'imatges i publicitat perquè no s'oblidi la Madeleiene i perquè esperen que "cada vegada que es menciona la Madeleine o cada vegada que hi ha una imatge d'ella algú "tingui remordiments de consciència" i "la situació canviï i es decideixin a donar la cara".


Anar al contingut