Els suposats lladres utilitzaven armes blanques per robar als narcotraficants
Els suposats lladres utilitzaven armes blanques per robar als narcotraficants (ACN)
Sant Boi de Llobregat

Trenta detinguts acusats de robar a narcotraficants amb una violència "extrema"

Els suposats lladres utilitzaven armes de foc i cometien lesions amb arma blanca, contusions greus amb defenses extensibles i aplicaven descàrregues elèctriques en els genitals de les víctimes

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han desarticulat una organització acusada d'assaltar narcotraficants amb una violència "extrema" fins al punt d'utilitzar armes de foc i cometre lesions amb arma blanca, contusions greus amb defenses extensibles i aplicar descàrregues elèctriques en els genitals de les víctimes.

En total, s'han detingut 30 persones, 15 de les quals ja han ingressat a presó, tot i que l'operació continua oberta i, per tant, no es descarten noves detencions. En l'operació policial, a més, s'han fet una trentena de registres i s'han intervingut més de dues tones d'haixix, sis armes de foc, munició de diversos calibres, defenses elèctriques, credencials policials, armilles antibales i llums de color blau com les que fan servir els vehicles policials.

Segons fonts policials, l'organització, que actuava a Catalunya i Andalusia, comptava amb la connivència de ciutadans de poblacions costaneres del Marroc que introduïen un GPS a la droga que s'introduïa a l'Estat i així sabien on era en tot moment i podien cometre l'assalt quan consideraven més oportú.

Durant la investigació, que s'ha allargat vuit mesos, s'han detectat 25 assalts violents d'aquestes característiques, a Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Montcada i Reixac, Vila-seca, Terrassa, Santa Maria de Palautordera, així com a Vinaròs, Cadis, Tarifa, Vejer de la Frontera, Pelayo, Ayamonte, Isla Cristina i Manilva.

La investigació es va iniciar després que els Mossos van detectar l'estiu passat dos assalts violents al Baix Llobregat, un en un domicili i l'altre al carrer. Els suposats lladres es van fer passar per policies i van utilitzar armes de foc reals, la qual cosa, segons els Mossos, els va portar a pensar que es tractava d'una organització criminal "amb una llarga experiència i un fort entrenament".

En un primer moment, la investigació estava tutelada pels jutjats d'instrucció número 6 de Sant Boi de Llobregat i 2 de Gavà, però després de saber que la Guàrdia Civil estava seguint les mateixes persones a Andalusia per fets similars la investigació es va fer conjuntament per part dels dos cossos policials.

Els detinguts estan acusats dels delites de robatori amb violència, temptativa d'homicidi, tràfic de drogues, tràfic d'armes i pertinença a organització criminal.

Anar al contingut