Calella

Trenta-cinc detinguts en càmpings de Calella i Santa Susanna en una operació contra una banda que robava en autopistes

La Guàrdia Civil ha detingut trenta-cinc persones que es dedicaven a robar turistes a l'autopista AP-7, i operaven des de la frontera francesa fins a Múrcia. En dos càmpings de Calella i Santa Susanna, on s'allotjaven amb les seves famílies, s'han fet vint-i-una d'aquestes detencions i la resta s'han fet a Alacant i Torrevella. Els presumptes autors dels robatoris són ciutadans pakistanesos i iranians que es feien passar per policies per robar i estafar les víctimes en diverses autopistes. L'operació policial continua oberta i no s'hi descarten més detencions.

Actualitzat

Les detencions que s'han fet a Calella i a Santa Susanna s'emmarquen dins d'una gran operació de la Guàrdia Civil per desarticular la banda organitzada que feia mesos que actuava a tot el litoral mediterrani. Segons sembla, els detinguts es feien passar per policies i ensenyaven plaques falsificades per fer parar els vehicles de les víctimes. Un cop havien enganyat els viatgers, els robaven els diners i tots els objectes de valor que tenien. I després, fugien.

Diverses dotacions de la Guàrdia Civil han participat en l'operació de Calella i Santa Susanna, fins i tot helicòpters. Fonts pròximes a la investigació han explicat que en l'operació, que encara està oberta, han detingut 35 persones: vint-i-una a Calella i Santa Susanna i la resta, a Alacant i Torrevella.

L'operació s'ha portat a terme en diversos càmpings, on els presumptes autors dels robatoris s'allotjaven amb les seves famílies. Al d'El Far de Calella s'han detingut almenys quatre homes. La directora de l'establiment, Sònia Hernández, ha explicat que els detinguts van arribar al càmping per separat fa entre quatre i cinc dies acompanyats suposadament per les seves famílies, entre ells diversos nens. Conduïen cotxes de luxe i es van allotjar en quatre bungalous, però no van donar cap motiu perquè el personal del recinte sospités d'ells, segons ha explicat la directora. Els presumptes integrants de la xarxa allotjats a El Far tenien previst marxar aquest divendres.

Fonts pròximes a la investigació han explicat que els detinguts acumulaven una gran quantitat de denúncies i que els han confiscat una gran quantitat de diners i objectes suposadament robats, com ara telèfons mòbils i càmeres digitals, en l'escorcoll de les seves pertinences.

Anar al contingut