El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, s'ha reunit amb l'equip municipal …
El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, s'ha reunit amb l'equip municipal de l'Ajuntament de Tremp el 26 de gener del 2017. (horitzontal)

Tremp, Sort i Vielha estaran connectades amb fibra òptica en els pròxims dos anys

ACN Tremp.-El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat a Tremp que en els pròxims 2 anys estaran connectades amb fibra òptica les capitals de comarca de Tremp, Sort i Vielha. Puigneró ha recordat que el compromís del Govern és arribar a totes les capitals de comarca abans del 2020. Actualment, Tremp i la Pobla de Segur ja estan connectades i el Pallars Sobirà amb l'Alt Urgell també. La Generalitat calcula que actualment el 85% dels edificis públics que té al Pallars Jussà ja disposen de connexió de fibra òptica. L'objectiu és completar aquest desplegament a la comarca aquest proper 2017. Pel que fa al Pallars Sobirà el desplegament es troba en el 70% i del total de 21 en quedarà solament 1 per connectar aquest 2017.

Puigneró ha dit que un cop desplegada la fibra òptica a les capitals de comarca es pot estudiar fer ramificacions cap a les valls laterals.El secretari de Telecomunicacions, ha recordat, de visita als Pallars, l'entrada en funcionament recentment d'una torre de telecomunicacions a Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) i a Rialp (Pallars Jussà).Pel que fa als nuclis petits que encara no disposen de servei d'Internet o cobertura de telefonia mòbil, el secretari de Telecomunicacions, ha animat als municipis a buscar solucions personalitzades. Algunes de les solucions passen per connexions via satèl·lit o que les operadores implementin la cobertura 3G o 4G en aquests punts.Joan Ubach, alcalde de Tremp, ha dit que el desplegament de la fibra òptica és una gran oportunitat pel municipi i les empreses que hi operen. Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, s'ha mostrat disposat a redactar un estudi per veure les possibilitats d'implementar la fibra a la resta de la comarca.

Anar al contingut