Imatge d'arxiu de l'Hospital del Mar
Imatge d'arxiu de l'Hospital del Mar

Treballadors d'Urgències de l'Hospital del Mar denuncien que el servei està col·lapsat

Han entregat una carta a la direcció del centre on parlen de les mancances, sobretot de personal, dos mesos després d'estrenar dependències

RedaccióActualitzat

Treballadors d'Urgències de l'Hospital del Mar denuncien que el servei està col·lapsat, dos mesos després d'estrenar noves dependències. Han entregat una carta a la direcció del centre on parlen de les mancances, sobretot de personal.

Al juny es va obrir la nova àrea d'Urgències que doblava l'espai, de 1.700 a 4.000 metres quadrats. Un mes després, el personal d'infermeria, auxiliars i portalliteres feia arribar als òrgans de direcció un escrit que recull la seva preocupació.

Els treballadors denuncien que cada dia passen per Urgències una mitjana de 160 o 170 pacients i que els treballadors "es veuen desbordats", segons explica a Catalunya Ràdio Aurora Serrano, membre del comitè d'empresa. Serrano explica que "s'estàn atenent més visites, hi ha més espai, però el personal és el mateix" i denuncia una situació de "col·lapse".

El tancament de llits a l'estiu agreuja la situació, perquè a Urgències hi ha també els malalts pendents de pujar a planta. Des del comitè d'empresa es denuncia també "falta d'intimitat per als malalts".

Segons explica Serrano, des de la direcció del centre els han demanat temps per resoldre els problemes de material i per adaptar-se al nou espai. "No hi ha intenció, però, d'ampliar personal".

Al mes de juny el comitè d'empresa ja va alertar que "feien falta entre 60 i 65 persones més" a Urgències per poder oferir una atenció sanitària de qualitat.

Anar al contingut