Els treballadors d'Eulen no designaran cap àrbitre en el conflicte

Els treballadors asseguren que no tenen temps material de consensuar amb l'empresa un nom per mediar en el conflicte laboral de l'aeroport del Prat

RedaccióActualitzat

Aquest dijous al vespres s'acaba el termini que va donar aquest dimecres el Consell de Ministres, 24h, perquè empresa i treballadors pactin un àrbitre en el conflicte laboral de l'aeroport del Prat. Com que els vigilants ja han dit que no ho faran, el govern espanyol n'haurà de designar un aquest divendres. Els treballadors d'Eulen asseguren que no tenen temps material de consensuar amb l'empresa la persona que dictarà el laude.  

Després, aquest àrbitre tindrà 10 dies naturals per emetre l'informe, amb les conclusions que han d'acceptar les parts. A la vaga indefinida del treballadors, que aquest dijous ja viu la quarta jornada, li queden doncs com a màxim 11 dies més. Perquè la data límit per dictar el laude d'obligat compliment serà el 28 d'agost. 

Els vigilants consideren que "el laude és il.legal" perquè s'estan complint els serveis mínims dictats i en cap moment s'ha posat en perill la seguretat. Des del govern espanyol es considera clau el Laude obligatori però, després del Consell de ministres extraordinari, també s'obre a tractar de buscar una solució general per al sector.    

Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga d'Eulen, ha denunciat a "El matí" de Catalunya Ràdio que les cues de l'aeroport  "s'han acabat a costa de la seguretat", i assegura que "amb la Guàrdia Civil els controls als passatgers s'estan fent massa ràpid."

Giménez qualifica l'actitud del govern espanyol de "prepotent". Assegura que l'executiu popular vol imposar la persona que dictarà el laude i admet que "ells no proposaran cap nom". L'assessor del comitè de vaga d'Eulen ha reiterat que denunciaran "si convé" el laude "davant l'ONU" i diu que la justícia "els acabarà donant la raó".

Giménez també manté que "amb les retencions els treballadors no arriben als 1.000 euros de sou al mes" i que n'hi ha que "no aguanten la pressió de la Guàrdia Civil i estan agafant baixes".

♦ Què és un laude d'obligat compliment

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut