Treballadors d'ERCROS durant una protesta
Treballadors d'ERCROS durant una protesta
Flix

Treballadors d'Ercros barren el pas de camions a la fàbrica contra l'ERO que preveu 156 acomiadaments

L'ERO presentat a finals de la setmana passada per Ercros preveu acomiadar 156 treballadors a la planta de Flix, l'equivalent a tres quartes parts de la plantilla. La intenció dels treballadors és mantenir la concentració fins a les 10 de la nit.

RedaccióActualitzat
Treballadors d'Ercros a Flix es concentren des de les sis del matí a les portes de la fàbrica per impedir que hi puguin entrar els camions. És una nova manera de protestar contra l'ERO presentat a finals de la setmana passada per Ercros, que preveu acomiadar 156 treballadors a la planta de Flix, l'equivalent a tres quartes parts de la plantilla.

La intenció dels treballadors és mantenir la concentració fins a les 10 de la nit i, així, aconseguir barrar el pas als prop de quinze camions que hi han d'arribar al llarg de la jornada per portar-hi o endur-se'n material. Els treballadors volen, així, fer pressió de cara a la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació. La primera reunió per negociar està prevista per al 4 de març.

El grup químic té previst tancar la planta de clor i la resta de factories associades i deixar únicament en producció la planta de fosfat dicàlcic. D'aquesta manera, la companyia, que també ha anunciat el tancament de la planta de Cartagena, i l'ajust de les plantilles de Cardona i de Vila-seca, espera reconduir les pèrdues del grup, que l'any passat van superar els 12 milions d'euros.
Anar al contingut