Roquetes

Treballadors de Lear exigeixen als polítics compromís en la defensa de les Terres de l'Ebre

La intenció de la multinacional Lear de tancar la fàbrica de Roquetes i deixar a l'atur més de 500 persones ha crispat els ànims dels seus treballadors. Així ho ha pogut copsar el líder d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, que aquest dissabte a la tarda tenia una cita amb el comitè d'empresa. No ha estat una visita tranquil·la, perquè els treballadors han aprofitat la visita per exigir més compromís als polítics en la defensa de les Terres de l'Ebre.

Actualitzat
Crits unànimes reclamant feina. És el que s'ha trobat tan bon punt ha arribat a Roquetes Joan Puigcercós. Ha estat el primer líder de la política catalana a visitar el territori després que la multinacional Lear ha presentat un expedient per deixar al carrer més de 500 treballadors. Hi ha anat per reunir-se amb el comitè d'empresa, però la insistent petició dels que esperaven a fora ha fet que el president d'Esquerra acabés traslladant els seus compromisos a cop de megàfon i entre constants interrupcions.

Puigcercós s'ha compromès a preguntar al president Montilla per la situació de Lear en la pròxima sessió de control del Parlament, que s'ha de fer dimecres. El republicà també ha explicat que ERC ha presentat una esmena als pressupostos de l'Estat perquè es destini una partida de 10 milions d'euros a reindustrialitzar les Terres de l'Ebre. Finalment, el líder d'Esquerra ha dit que faria de mitjancer perquè els governs espanyol i català accelerin les obres en infraestructures al territori per tal de facilitar que les empreses hi desembarquin.

Anar al contingut