Barcelona

Treball publicarà una llista d'empreses insegures per lluitar contra els accidents laborals

El Departament de Treball publicarà una llista d'empreses insegures; un rànquing de les que tenen males pràctiques i incompleixen la normativa. Ho farà a partir de juny, quan entri en vigor un decret del ministeri que ho preveu. Els empresaris ho troben fora de lloc perquè creuen que no serveix de res assenyalar amb el dit ningú. Insisteixen que el que cal és més formació per als treballadors. El govern català, però, diu que ha de buscar tot el que calgui per reduir els accidents. Precisament, aquest dijous, tres persones van perdre la vida a Catalunya, en accidents laborals. Treball també ha anunciat que ampliarà la plantilla de 120 inspectors que hi ha ara quan s'acabin de traspassar les competències.

Actualitzat
Tres persones van morir aquest dijous a Catalunya mentre treballaven. La xifra, lamentable però eloqüent, arriba en plena polèmica entre els empresaris i la Generalitat per la campanya que el Departament de Treball ha posat en marxa. Un gran dipòsit de cadàvers, a escala real, il·lustra els panells publicitaris de la plaça Espanya. Just on es troba l'estació dels Ferrocarrils que enllaça amb la nova estació de la plaça Europa, al recinte Firal de l'Hospitalet. Un espai que aquesta setmana acull Construmat. Els empresaris creuen que els culpabilitza i han demanat sense que els facin cas que es retiri. Es queixen perquè els visitants estrangers poden emportar-se una imatge distorsionada del sector constructor català i lamenten que malmet la qualitat de la feina que fan.

La polèmica, però, ha anat a més després que el govern català hagi dit ara que publicarà la llista d'empreses insegures i declara oberta la guerra contra l'incompliment de la llei. Els empresaris del sector denuncien que la inspecció només els castiga a ells i mai els treballadors que no respecten les mesures de seguretat. També expliquen que tenen molts problemes per trobar personal no ja format sinó que simplement pugui comprendre l'idioma.

Altres aspectes negatius que poden afavorir la sinistralitat laboral en el sector de la construcció són les cadenes de subcontractacions, que fan perdre el control final de la persona que està treballant a l'obra. El mes d'abril va entrar en vigor una llei per controlar el nombre de subcontractacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut