Barcelona

Treball estudia retirar la prestació als aturats que rebutgin ofertes de treball

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha obert la porta a retirar les prestacions a aquells aturats que rebutgin ofertes de treball o que no participin en cursos de formació. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Corbacho s'ha mostrat partidari de millorar les polítiques actives d'ocupació i analitzar totes les prestacions que ofereix l'Estat.

Actualitzat
El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha destacat "l'esforç del govern en un moment de dificultat econòmica" i ha recordat que les prestacions estan lligades al compromís de participar en "itineraris d'inserció". Corbacho ha explicat que en un futur es donarà més pes a les polítiques actives d'ocupació per tractar el problema de l'atur. No només cal protegir els aturats, sinó que calen polítiques actives d'inserció amb la participació dels afectats.

Per això s'està estudiant sancionar els aturats que rebutgin ofertes de feina, retirant-los la prestació que estiguin rebent, o bé penalitzar "els aturats que no participin en cursos de formació o no vulguin particpar en itineraris laborals". El partit socialista ha presentat una esmena a la reforma laboral que obliga els aturats a assistir a cursos o activitats de motivació i inserció laboral des del primer dia que cobrin la prestació si no volen ser sancionats.

Els sindicats, però, han respost que aquestes sancions i la pèrdua de la prestació no millora l'ocupabilitat dels aturats, sinó que cal augmentar la inversió en polítiques actives de feina per adequar-les a les necessitats del mercat del treball.

Aquest anunci ha coincidit amb la confirmació de la pròrroga de sis mesos de la prestació de 426 euros per als aturats de llarga durada. Treball calcula que costarà 420 milions d'euros i que se'n beneficiaran unes 219.000 persones més. Aquesta prestació es va iniciar ara fa onze mesos i ja l'han rebut 615.771 persones, però només un 30,7% dels beneficiaris, uns 189.000, han trobat feina.

Durant aquesta pròrroga del Programa Temporal de Protecció per Desocupació i Inserció (PRODI) es farà un balanç, juntament amb l'anàlisi de totes les prestacions actuals i segons els resultats es decidirà si es torna a prorrogar l'ajuda dels 426 euros. Els beneficiaris d'aquesta ajuda seran els menors de 30 anys, els majors de 45 anys i els aturats entre 30 i 45 anys que tinguin càrregues familiars.


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut