Madrid

Treball anuncia noves ajudes econòmiques per als aturats sense ingressos, lligades a la formació

El Ministeri de Treball ha anunciat ajudes econòmiques per als aturats sense ingressos, lligades a la formació. La secretària d'Estat d'Ocupació, María Luz Rodríguez, ho ha anunciat, al Congrés, a la primera compareixença que ha fet davant la comissió de Treball. Rodríguez també ha explicat que més de 330.000 aturats que rebien l'ajuda de 426 euros han trobat feina abans d'esgotar els sis mesos que dura aquest subsidi. Això representa el 45 % del total d'aturats beneficiaris d'aquesta ajuda.

Actualitzat
En la seva primera compareixença a la Comissió de Treball i Immigració al Congrés, Mari Luz Rodríguez ha avançat que més de 333.000 aturats, el 45% del total, que s'han beneficiat de l'ajuda la coneguda com a programa temporal de protecció per desocupació i inserció (Prodi) han trobat feina abans d'esgotar els sis mesos de dura el subsidi de 426 euros. Una ajuda que la secretària d'Estat ha xifrat en 1.400 milions d'euros en total; 3,3 punts més en la taxa de cobertura per desocupació. "Estem molt orgullosos d'haver posat en marxa el Prodi", ha manifestat Rodríguez, però ha alertat: "Hem de fer un pas més". I és que, segons ha matisat, "el que vol tota persona desocupada no és percebre un subsidi sinó treballar", i ha afegit: "No volem tenir una generació subsidiada i perduda per a l'ocupació i el mercat de treball". El Prodi inicialment tenia una durada de sis mesos i ha estat prorrogat fins a tres vegades des que es va crear a l'agost del 2009.

Amb la finalitat d'"aprofitar les potencialitats de l'orientació i la requalificació professional", Rodríguez ha avançat també que els 1.500 nous promotors d'ocupació prioritzaran l'ajuda de recerca d'ocupació als desocupats que esgotin la seva prestació contributiva amb "itineraris personalitzats". A més, es reservarà una quota per participar en les accions de formació de 2011.

En aquesta línia, Rodríguez ha anunciat ajudes econòmiques per als aturats sense ingressos, lligades a la formació. A més, ha manifestat que el govern destinarà un nou programa d'orientació i formació "intensiva" als aturats que esgotin les seves prestacions, que preveu ajudes econòmiques davant de la "falta absoluta" per "millorar" el grau de reinserció professional. "No deixarem que ningú es quedi enrere". La secretària d'Estat ha aclarit, però, que aquesta ajuda es destinarà també en funció de les "accions formatives".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut