Encara no hi ha una decisió sobre quina serà la sepultura final del president Hugo Chávez.
El fèretre del president Hugo Chávez ha rebut honors militars a Caracas abans de ser traslladat. (Foto: EFE)
Caracas

Traslladen el fèretre de Chávez a la Caserna de la Muntanya en una cerimònia multitudinària i emocionant

El trasllat del fèretre amb les restes mortals del president veneçolà s'ha iniciat amb una cerimònia religiosa. Familiars, funcionaris i la cúpula militar del país han acompanyat la caravana pels carrers de la capital fins la Caserna de la Muntanya, on quedaran les restes del governant fins que es decideixi la sepultura definitiva.

RedaccióActualitzat
Les restes del president Hugo Chávez han abandonat la capella ardent on havia estat exposat des del dia 6 d'aquest mes per resituar-se en una caserna transformada en museu. Una escorta de sis homes ha acompanyat el cotxe fúnebre a través del principals carrers de Caracas mentre una emocionada multitud ha acomiadat el cos del seu president. Encara no hi ha cap decisió sobre quina serà la sepultura final.

La cerimònia de comiat al president veneçolà Hugo Chávez ha començat amb un acte religiós que s'ha transmès per ràdio i televisió. Hi han estat presents el govern en ple, la cúpula militar del país i els familiars i amics del governant. Després d'una missa a l'Acadèmia Militar de Caracas, on des del dia 6 centenars de milers de persones han donat el seu últim adéu al comandant, el fèretre ha estat conduït pels carrers de la capital, fins a la Caserna de la Muntanya, on quedaran fins que es decideixi la sepultura definitiva.

També hi ha estat present el president bolivià, Evo Morales, que la setmana passada va assistir al funeral que va organitzar el govern de Veneçuela i al qual van acudir més de cinquanta delegacions internacionals i una trentena de caps d'estat i de govern.

Durant la missa, el general Jacinto Pérez Arcay, considerat per Chávez com un mestre, ha lloat la figura del comandant. El president de l'Assemblea Nacional, Diosdado Cabello, i la filla del difunt, María Gabriela Chávez, també han pronunciat un parlament de comiat.


Chávez va morir als 58 anys com a conseqüència d'un càncer contra el qual va lluitar durant més de 20 mesos, el 8 de març.
 
Anar al contingut