Artur Segarra, custodiat per la policia tailandesa en l'arribada a Bangkok (EFE)
Artur Segarra, custodiat per la policia tailandesa en l'arribada a Bangkok (EFE)
Bangkok

La policia tailandesa, convençuda que Artur Segarra és l'assassí de David Bernat

A Artur Segarra se l'acusa d'assassinat premeditat i d'ocultació de proves

RedaccióActualitzat

La policia cambodjana ha entregat el principal sospitós de la mort de l'empresari David Bernat a les autoritats de Tailàndia, país on es va cometre el crim. Es tracta d'Artur Segarra, de 37 anys, al qual s'acusa d'assassinat premeditat i d'ocultació de proves.

La policia tailandesa està convençuda que Segarra és l'autor de l'assassinat de l'empresari de l'Albi. "Estem segurs, amb les evidències i testimonis que tenim, que n'hem capturat el culpable", ha afirmat el comissari general del cos a l'aeroport de Bangkok on el sospitós ha arribat aquest dilluns.

Segons les autoritats tailandeses, Segarra ha negat els càrrecs i ha oposat resistència a ensenyar-los el contingut del seu mòbil. Es dóna la circumstància que la família va començar a sospitar de la desaparició de Bernat perquè els responia els missatges amb faltes impròpies d'ell.

El detingut va ser gravat per càmeres de seguretat retirant grans quantitats de diners de caixers de Bangkok i el voltant dies després de la desaparició de l'empresari català. Segons la premsa local, Segarra va ingressar al seu compte uns 900.000 euros. L'interrogatori a la seva xicota tailandesa va permetre escorcollar el pis on haurien retingut, torturat, robat i assassinat el veí de l'Albi.

L'equip forense ha dictaminat que Bernat va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener. El cadàver de Bernat va aparèixer esquarterat en set parts en el riu que travessa Bangkok.

Un home tailandès, amic de la parella d'Artur Segarra, també està detingut per la seva presumpta relació amb el crim. La policia, però, continua buscant un altre sospitós, de nacionalitat italiana, que estaria, com Artur Segarra, implicat en el segrest, extorsió i posterior assassinat de l'empresari català.

La policia tailandesa va detenir aquest diumenge Segarra al sud de Cambodja (a Sihanoukville) després que una parella de turistes espanyols l'hauria reconegut. Hores més tard de la detenció, el van dur per carretera fins a la localitat fronterera de Koh Kong.

A més, a Cambodja, Segarra era culpable d'entrada il·legal, per la qual cosa havia de ser expulsat a l'últim país de procedència, Tailàndia.

El poble d'Albi, d'on era veí David Bernat, està de dol per l'assassinat del seu veí. El poble de les Garrigues va decretar dos dies de dol i va condemnar els fets succeïts a Bangkok.

Anar al contingut