Berlín

Traslladat a un hospital de Berlín l'activista de Pussy Riot presumptament enverinat

Segons els seus familiars, Piotr Verzilov va començar a perdre la vista, la parla i la mobilitat

RedaccióActualitzat

Piotr Verzilov, activista del grup de protesta rus Pussy Riot, ha estat traslladat a Berlín per ser tractat d'un suposat enverinament a Moscou. Versilov, sobtadament, va perdre la vista, l'oïda i no podia caminar.

Segons informa el diari alemany "Bild", era important per a la seva famílila que fos hospitalitzat fora de Rússia al més aviat possible.

La seva dona sospita que el van voler matar o intimidar per la seva oposició i perquè és l'editor d'un diari digital que denuncia les violacions dels drets humans a Rússia.

 

Segons la fundació Cinema for Peace, que dona suport als activistes i ha estat responsable del seu trasllat amb un avió medicalitzat, asseguren que "esperen que a Berlín l'ajudin ràpidament i aviat es pugui saber si va ser enverinat i com."

Juntament amb tres dones del grup anti-Kremlin, Piotr Verzilov va saltar al camp de l'estadi de Moscou durant la final del Mundial de futbol. Per l'acció, va passar 15 dies a la presó.

 

La banda musical de les Pussy Riot es va donar a conèixer el 2012, quan van ser detingudes per fer una protesta contra Putin en una catedral.

Anar al contingut