Major Trapero
Major Trapero

Trapero assumeix el cessament i el nou cap diu que treballaran amb normalitat

El govern espanyol ha anunciat que el substituirà el seu número dos, Ferran López

RedaccióActualitzat

Josep Lluís Trapero accepta el cessament com a Major dels Mossos dEsquadra decretat pel govern espanyol. El Ministeri de l'Interior ha publicat de matinada al BOE l'ordre de destitució de Trapero. Durant el matí, el govern espanyol ha comunicat que el substituirà el comissari Ferran López.

En una carta enviada als agents del cos, Trapero ha comunicat que deixa el càrrec amb "amb l'immens honor i agraïment per haver estat el vostre cap":

Trapero s'adreça als Mossos per demanar-los que continuïn treballant:

A carta, Trapero explica que no és un dia fàcil, mostra el seu agraïment a tots els membres de la policia catalana. També demana als agents lleialtat i comprensió amb els nous comandaments.

El director general dels Mossos, Pere Soler, també ha acceptat el seu cessament i ha enviat una carta als agents del cos on lamenta que s'estigui sent, diu textualment, extraordinàriament injust amb la policia catalana per la tasca dels dies 20 i 21, i assegura que des que va arribar al càrrec va intentar que el Procés que viu Catalunya no afectés el funcionament normal del cos.

Normalitat i lleialtat

El nou cap dels Mossos ha demanat als agents que continuïn treballant amb la mateixa "professionalitat i lleialtat". Ferran López mantindrà intacta l'actual estructura de comandament i el "normal funcionament" del cos.

López assegura als agents del cos que assumeix amb "responsabilitat" el nomanament.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="und" dir="ltr">El nou cap dels <a href="https://twitter.com/mossos?ref_src=twsrc%5Etfw">@mossos</a>, Ferran López, assumeix l'encàrrec d'<a href="https://twitter.com/interiorgob?ref_src=twsrc%5Etfw">@interiorgob</a> i comunica al cos que l'estructura de comandament es manté intacta <a href="https://t.co/HttQsiJ4A7">pic.twitter.com/HttQsiJ4A7</a></p>&mdash; Marc Jurado i Miró (@marcjurado) <a href="https://twitter.com/marcjurado/status/924296760780120064?ref_src=twsrc%5Etfw">28 d'octubre de 2017</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut