Barcelona

Trànsit reforça la vigilància des de l'aire contra els conductors infractors

Trànsit ha incrementat els controls aeris. L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra surt cada dia per detectar les imprudències que es cometen. I cada hora de vol detecta una infracció greu. Moltes són avançaments incorrectes, cosa que té relació directa amb la primera causa de mort a la carretera: els xocs frontals. Els Mossos han facilitat a TV3 imatges d'aquestes infraccions, que s'han sancionat totes.

Actualitzat
Les infraccions a les carreteres són constants i, algunes poden ser molt perilloses. És el cas d'avançaments temeraris en línia contínua, per exemple, en els quals els conductors es veuen sorpresos per un cotxe que ve amb normalitat en la direcció contrària. El resultat: un xoc frontal. Aquest és un dels accidents més comuns i també dels més mortífers.

Per això les autoritats del trànsit afinen l'ull des de l'aire. I és que des del cel, s'avisa les patrulles de terra, que aturen immediatament els infractors. Els avançaments constants en línia contínua, sense visibilitat i que posen en perill la seguretat del trànsit, poden arribar a costar 600 euros, 6 punts menys i la retirada de fins a 3 mesos del permís de conduir. La videovigilància es fa cada dia, i es capta una mitjana d'una infracció greu per hora.

Anar al contingut