Barcelona

Trànsit reflexiona sobre si cal endurir la renovació del permís als conductors d'edat avançada

El Servei Català del Trànsit vol debatre la possibilitat d'endurir la renovació del permís de conduir a les persones d'edat avançada. Tot i que no té competències per endurir la renovació, Trànsit creu que aquesta qüestió s'ha de debatre i revisar. Actualment, a partir dels 70 anys és obligat prorrogar el carnet cada dos anys. Però el 2011 s'ha d'aplicar una directiva europea que permetria restringir la vigència del carnet i les proves d'aptitud. El RACC s'hi mostra contrari, i els metges diuen que aquestes persones de vegades tenen dificultats per passar les proves necessàries per renovar el permís.

Actualitzat
El Servei Català del Trànsit encara ha obert el debat sobre l'enduriment de la renovació del permís als conductors grans. El seu director, Josep Pérez Moya, assegura que algunes persones amb 75 o 80 anys conserven plenes capacitats per conduir, però que aquest no és el cas de tothom. I afegeix que altres conductors d'edat avançada segueixen tractaments que minven les seves capacitats. Per això, diu, cal reflexionar sobre aquesta qüestió.

Les estadístiques, però, no mostren un increment de l'accidentalitat en aquesta franja d'edat, i per això el RACC creu que no és necessari endurir les condicions per renovar el carnet si no hi ha més sinistres. El director tècnic del RACC, Pere Sauret, creu que la normativa espanyola ja és una de les més estrictes i apel·la al sentit comú dels conductors grans i de les seves famílies, que són, segons el RACC, els qui han de ser responsables i no conduir si no es troben bé per fer-ho.

En canvi, el col·legi de metges té una visió diferent i admet dèficits en les proves de reconeixement per renovar el permís de conduir a persones grans.
Anar al contingut