Barcelona

Trànsit recorda de cara a l'"operació sortida" que cal circular per la dreta

El codi de circulació estableix que cal circular al màxim a la dreta possible quan hi ha més d'un carril, però aquesta norma sovint s'oblida. Ara, coincidint amb l'"operació sortida" de les vacances, el Servei Català del Trànsit ha posat en marxa una campanya per demanar que se circuli per la dreta. A més, com a prova pilot, es controlaran els cotxes que vagin cap a Algesires per embarcar amb destinació al Marroc i que tinguin excés d'equipatge. En aquest cas, a la Jonquera se'ls oferirà l'opció de descarregar part de les pertinences. Si s'hi neguen, se'ls immobilitzarà el vehicle. Tot plegat vol fer més fluïda la circulació el cap de setmana que ve, que es preveu complicat.

Actualitzat
Trànsit calcula que aquest cap de setmana -que cau en els dies 31 de juliol i 1 i 2 d'agost- sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona 475.000 vehicles. Conscient que la mobilitat serà complicada, la Generalitat ha recordat que circular per la dreta és una bona manera de contribuir a la fluïdesa de la circulació.

Segons el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, aquesta mesura "redueix la sinistralitat, dóna més fluïdesa i fins i tot fa la conducció més amena".

Pérez Moya també ha defensat la prova pilot amb els cotxes que, carregats fins al capdamunt, creuen tota la península per embarcar a Algesires cap al Marroc. "Per què hem de fer els ulls grossos en una situació de risc potencial evident?", s'ha preguntat.

La prova implica que, només aquest cap de setmana, als conductors dels cotxes que vagin massa carregats se'ls ofereixi l'opció de deixar part dels equipatges en un contenidor a la Jonquera i recuperar-los a la tornada, sempre que no hagin passat més de 30 dies. Trànsit assegura que el cap de setmana que ve és el que es concentren més vehicles en aquestes circumstàncies a les carreteres catalanes.

Seguiment de l'operació sortida minut a minut

Divendres, des de primera hora de la tarda, el 3cat24.cat connectarà amb les principals vies del país per oferir informació detallada de l'estat del trànsit. Si vols saber com se circularà a cada una de les carreteres consulta el minut a minut que aquest portal publicarà durant l'"operació sortida".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut