Barcelona

Trànsit intensifica els controls per frenar els accidents dels motoristes

Durant els cinc primers mesos de l'any hi ha hagut 17 motoristes morts, 7 més que en el mateix període del 2017

RedaccióActualitzat

Des de començament d'any, el Servei Català de Trànsit ja ha comptabilitzat 69 morts a les carreteres catalanes. Trenta més que en el mateix període de l'any passat. D'aquests 69, 17 eren motoristes, i aquí també hi ha hagut un increment, set víctimes més que l'any passat. A més, 78 han resultat ferits greus, i també han augmentat un 50% els accidents en què només hi havia implicat el motorista accidentat.

El Servei Català de Trànsit proposa ara modificar la llei de seguretat viària per incorporar més mesures de seguretat i control.

L'excés de velocitat és al darrere de la majoria dels accidents d'aquest any, seguit per les distraccions i el consum d'alcohol i drogues. Tot i els radars i els controls, els conductors continuen corrent massa i això es trasllada en un augment dels sinistres en què el responsable és el mateix conductor, que surt de la via perquè anava massa de pressa.

A banda de córrer, també s'ha detectat en el col·lectiu una falta de perícia en les frenades que els aboca a tenir accidents.

Per revertir aquesta situació, el Servei Català de Trànsit demana a la DGT que incorpori diferents mesures en la reforma de la llei de seguretat viària, tal com explica Òscar Llatje, coordinador de Mobilitat i Seguretat Viària:

"L'obligació de portar més protecció corporal homologada tal com es va fer amb el casc. I, també, la taxa zero d'alcoholèmia, no només per a motoristes, sinó també per a professionals i conductors novells. Una altra proposta que també fem és la incorporació de sistemes ABS, de bloqueig de la frenada en tot tipus de motos."

Les associacions de víctimes alerten del perill que continuï creixent la xifra de morts a les carreteres. Aquesta és la proposta que fa Ole Thorson, president de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit:

"Més campanyes i recordatoris... Hem de parlar per a aquesta conscienciació i augmentar el control i la presència policial als carrers."

Uns efectius policials de trànsit que s'han vist reduïts en l'últim any arran dels atemptats de Catalunya. Per tot plegat, víctimes i experts en mobilitat fan una crida perquè els conductors no abaixin mai la guàrdia.

De moment, el Servei Català de Trànsit inicia una campanya per prevenir accidents de motoristes: des d'aquest dilluns i fins diumenge s'intensificaran els controls de cara a reduir la sinistralitat. La campanya se centra en el control de la velocitat, i en l'ús del casc homologat. Trànsit demana als motoristes més consciència del risc, i a la resta dels usuaris, més respecte i col·laboració per als vehicles de dues rodes.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut