Barcelona

Trànsit instal·larà sis radars per trams més a la C-58, a l'AP-7 i a l'N-II

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, diu que la ràtio de radars per habitant a Catalunya és baixa

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit posarà en marxa sis radars més a la C-58, a l'AP-7 i a l'N-II. Es tracta de radars per tram, que calculen la velocitat mitjana que triga un vehicle a recórrer una distància determinada.

A la C-58 els radars s'ubicaran entre Sabadell i Badia del Vallès; a l'AP-7, entre Ulldecona i Amposta, al Montsià; i a la N-II, entre Fornells de la Selva i Quart, i també a la via de circumval·lació de Girona.

Actualment a Catalunya hi ha 189 radars actius, i d'entre ells, 10 són radars que mesuren la velocitat en què circula un vehicle en un tram determinat.

Pocs radars per habitant

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha explicat que la ràtio de radars per habitant a Catalunya és baixa en comparació amb altres països del món.

La ràtio a Catalunya és de 25,2 radars per milió d'habitants, mentre que a Espanya és de 36,1. Els països europeus amb més baix nivell de sinistralitat tenen una ràtio de radars molt més alta: de 123,6 radars per milió a Suècia o de 92,1 al Regne Unit.

En els últims anys la sinistrat a les carreteres catalanes s'ha reduït considerablement. El 2010 era de 51 víctimes mortals per milió d'habitants i el 2014 va baixar fins els 36 morts per cada milió.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut