Els serveis de seguretat intervenen en el moment que una militant de Femen s'estava traient la roba en un acte de Le Pen
Els serveis de seguretat intervenen en el moment que una militant de Femen s'estava traient la roba en un acte de Le Pen
París

Tram final en la campanya de les eleccions franceses, amb Macron i Le Pen empatats

La candidata del Front Nacional proposa una moratòria a la immigració legal, i el centrista Macron i el representant de la dreta Fillon es llancen a la caça dels indecisos

RedaccióActualitzat

Esprint final en la campanya de les eleccions presidencials franceses. Marine Le Pen i Emmanuel Macron encapçalen empatats les enquestes per als comicis de diumenge. El candidat de la dreta, François Fillon, i el representant socialista, Jean-Luc Mélenchon, hi van al darrere, però molt a prop.

Al míting del Front Nacional de la nit passada a París, que va reunir més de 5.000 persones, la policia va haver d'actuar per enfrontaments a l'exterior entre partidaris i contraris de la formació ultradretana. Dins del recinte, els equips de seguretat van expulsar dues militants de Femen durant l'acte de Le Pen. Una d'elles va saltar a l'escenari quan la candidata pronunciava un discurs. La feminista li va llançar un ram de flors i els serveis de seguretat van intervenir quan es començava a treure la roba per protestar.

 

 

 

 

Marine Le Pen es continua presentant davant dels electors com la candidata antisistema que retornarà la independència a França. En aquest tram final de campanya, la representant ultradretana juga ara amb força la carta de la immigració:

"Aprovaré una moratòria a la immigració legal per aturar aquesta bogeria, aquesta situació no controlada que ens enfonsa. Una moratòria per fer balanç de la situació, abans de la implementació de noves regles i regulacions més estrictes, més raonables, més humanes, més manejables."

 

 

Míting també a París d'Emmanuel Macron. El candidat independent i exministre d'Economia d'Hollande és, de moment, el més ben situat per passar a la segona volta amb Le Pen. Macron manté el seu discurs, que no se situa ni a la dreta ni a l'esquerra. Una opció centrista i moderada que ha aconseguit reunir prop de 20.000 persones al poliesportiu de Bercy, en el que ha estat el seu acte de campanya més important. Envoltat de la seva família, l'exministre s'ha postulat com l'únic candidat que pot renovar la República francesa:

"Com vosaltres, estic cansat de la impotència i el derrotisme que sempre ens posen davant de la cara. La meva creença i la meva confiança és que aquestes eleccions, diumenge que ve, obren la gran batalla de la voluntat en contra de la renúncia, de l'optimisme en contra de la nostàlgia enganyosa, de la transformació profunda en contra de l'immobilisme i la reinstauració."

Tant Macron com Fillon s'han llançat a la caça del vot indecís. Potser per això, els dos candidats s'han intercanviat retrets als mítings. Per la seva banda, el socialista Mélenchon va escurçant distàncies i els últims dies ha experimentat una forta pujada en la intenció de vot.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut