Dijous 24, a les 23.00, al 33 i 30 dies a internet

"Trajecte. La distància no és frontera", el viatge dels VerdCel

El 33 estrena el documental que acosta l'espectador a la trajectòria del grup VerdCel i li permet aprofundir en el seu esperit, "Trajecte. La distància no és frontera". I després, el 33 reemet "American Jesus", un treball dirigit pel barceloní Aram Garriga i produït per Carles Torras, produït per Zabriskie Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, Televisión Española, Glass Eye Pix (USA) i Visualsuspects, que retrata el cristianisme evangèlic als Estats Units.

Actualitzat

El documental "Trajecte. La distància no és frontera" permet fer un recorregut sobre la trajectòria de VerdCel i aprofundir en el seu esperit. És una aturada en el camí, per agafar alè i continuar; que convida el mateix projecte a veure's des de fora, i posa sobre la taula el dibuix del seu esdevenir, els fruits dels seus treballs, mostra per dins com funciona una proposta musical molt inquieta, de cançó i polièdrica (art plàstic -il·lustració, còmic, etc.-, poesia, teatre, audiovisuals -curt, docu, clip, videoprojeccions en directe), nascuda a Alcoi i desenvolupada des de Barcelona, dibuixa constantment recorreguts dins els territoris dels Països Catalans, actua en tots els seus racons, i s'expandeix a altres indrets de l'estat espanyol i altres llocs d'Europa per connectar amb el públic, tant pel seu caràcter interdisciplinari com original.

Aquest treball mostra el context, l'estat del sector cultural i musical que en general ja començava la crisi quan va nàixer VerdCel; una gestió més directa i transparent, a partir de les xarxes socials i noves formes de comunicació, nous formats i elements, de compartir continguts horitzontalment i de manera coherent.

"Trajecte. La distància no és frontera", hi participen Raimon, Xavi Sarrià, Isabel-Clara Simó, Miquel Gil, Roger Palà, Cesk Freixas, Vicent Partal, Pere Camps, Valen Nieto, Núria Cadenes, Jordi Bianciotto, Fernando Lucini, Borja Penalba, Juan Miguel Morales, Amàlia Garrigós, Josep Vicent Frechina, Rafel Sedano, Xavier Aliaga, Juli Cantó, etc.

VerdCel treballa la Cançó de manera única, barrejant amb naturalitat influències modernes amb arrels mediterrànies. Una proposta de convicció interdisciplinària en què es té cura i es cuida fins al mínim detall tant el contingut (les cançons i la imatge) com el continent (l'edició dels treballs) i la seva presentació sobre l'escenari.

El conjunt d'Alcoi va començar als escenaris l'any 2000 i es va estrenar discogràficament el 2004 amb l'EP "On està el lloc?". Des de llavors, ha editat quatre discos d'estudi – "PaisViatge" (2006), "Sàmara" (2008), "Els dies del Saurí" (2012) i "Argilaga" (2014)- , un de directe –"Òrbites" (2015)- i dos senzills digitals –"La Font i l'excursionista" (2007) i "Ara" (2009)-. Malgrat ser una proposta de temes propis, ha realitzat dos treballs d'homenatge centrats en l'obra de dos tòtems de la música nacional: el CD­ novel·la gràfica "Petjades" (2010), dedicat a Raimon, i més recentment, el CD+DVD en directe "Del cor a les mans", versionant Ovidi Montllor (2015).

A continuació, després de l'espai "Extres", el 33 reemet a les 00.10 el documental "American Jesus".

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut