Més de 10 morts en quedar atrapats en una gorja al sud d'Itàlia

Actualitzat

La gorja del Raganello, situada a la regió de Calàbria, ha estat la trampa mortal per a dotze persones en créixer les aigües del riu després d'una tempesta.

Les fortes pluges que van descarregar ahir a la tarda al Parc Nacional del Pollino van fer créixer els cabals dels torrents i dels rius. Es dona la circumstància que la pluja va caure aigües amunt i a la gorja no va ploure gens, de manera que les persones que hi eren no van ser conscients del perill fins que el van tenir a sobre. Aquest és el perill ocult més gran que hi ha a les gorges, cal estar ben informats de la situació del temps perquè, un cop s'hi és, les vies d'escapada són molt limitades.

Els excursionistes atrapats formaven part de dos grups de la Llombardia. Un cop donat l'avís de socors, els equips de salvament van rescatar divuit persones que hi estaven atrapades, entre les quals hi havia alguns nens. Dotze persones han mort i els equips de rescat encara busquen possibles desapareguts perquè es desconeix si hi havia més persones.

Un membre del cos de rescat alpí de Calàbria comenta que les crescudes del torrent solen donar-se a l'hivern i que mai hi havia hagut una crescuda d'aquesta magnitud a l'estiu. El cabal del riu va augmentar tant que el nivell de l'aigua va pujar dos metres en molt poc temps. No van veure el perill fins que el van tenir a sobre perquè a la zona de la gorja no va ploure.

La gorja del riu Raganello té una longitud de 13 quilòmetres i desemboca a la localitat de Civita di Castrovillari i forma part d'una zona protegida dins el Parc Nacional de Pollina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut