Cotxes aparcats en una factoria. (Foto:EFE)
Cotxes aparcats en una factoria. (Foto:EFE)
Tòquio

Toyota, Nissan, Honda i Mazda revisaran 3 milions i mig de cotxes per problemes amb l"airbag"

Uns 3 milions i mig de cotxes de les marques Toyota, Nissan, Honda i Mazda hauran de ser revisats per problemes en el funcionament de l'"airbag" de l'acompanyant. Toyota ha informat que a Espanya es revisaran 17.000 cotxes de la seva marca.

RedaccióActualitzat
Les marques d'automòbils Toyota, Nissan, Honda i Mazda revisaran prop de 3 milions i mig de cotxes fabricats entre el 2000 i el 2004. Aquests quatre fabricants japonesos examinaran els vehicles després que s'ha detectat un problema en l'airbag de l'acompanyant de diferents models d'aquestes companyies. Es tracta concretament d'un defecte en el muntatge d'aquesta peça feta per l'empresa de components japonesa Takata Corp i que impedeix desplegar-se correctament en cas d'impacte. Aquest dijous, les accions de Takata han caigut un 9% en la Borsa de Tòquio.

La revisió global afecta 1,73 milions de vehicles comercialitzats per Toyota, 580.000 a Nord-amèrica i prop de mig milió a Europa. A l'estat espanyol, Toyota ja ha comunicat que preventivament es posarà en contacte amb prop de 17.000 propietaris de cotxes de la seva marca per revisar el funcionament de l'"airbag" de l'acompanyant. S'examinaran els vehicles dels seus models Avensis, Avensis Verso, Corolla, Yaris i un centenar d'unitats del Lexus SC430.

Honda repassarà 1,14 milions d'automòbils, Nissan 480.000 i Mazda 45.000.
Anar al contingut