Imatge d'arxiu d'un model japonès de Lexus (Foto: Reuters)
El fabricant japonès cridarà a revisió els vehicles Lexus i Crown. (Foto: Reuters)
Tòquio

Toyota crida a revisió 270.000 cotxes Lexus i Crown per un problema en el motor

Més problemes per a Toyota, que tornarà a cridar cotxes a revisió per un defecte de fabricació. En principi, els vehicles afectats són uns 270.000 a tot el món dels models de gamma alta Lexus i Crown. Es tractaria d'un problema de motor, del qual el grup automobilístic japonès n'està intentant determinar les causes i l'abast. Aquesta mesura de seguretat arriba després que la firma japonesa va revisar el setembre passat més de 10 milions de vehicles per un defecte al pedal. De moment, Lexus ja ha cridat a revisar 17.000 cotxes del seu model híbrid per un possible problema de fuita de combustible.

Actualitzat
El grup japonès Toyota, primer fabricant mundial d'automòbils, es gastarà uns 185 milions d'euros per cobrir la campanya de revisió de 270.000 vehicles dels models Lexus i Crown. Això, segons les informacions publicades pel diari japonès "Asahi". La multinacional nipona ha declinat precisar el cost de la campanya, que, segons aquest diari, pujaria a 684 euros per cotxe.

Pendent de confirmació, el problema aquesta vegada vindria de les vàlvules que regulen l'entrada de combustible i aire als cilindres i, en el pitjor dels casos, podria provocar que el motor es calés. Res a veure, doncs, amb els problemes d'acceleració sobtada que va portar a revisió més de vuit milions i mig de vehicles i pels quals la marca japonesa va haver d'afrontar una multa de més 16 milions de dòlars.

Des del passat mes de setembre, Toyota ha posat en marxa diferents campanyes de revisió que afecten més de deu milions de vehicles a tot el món. D'aquesta xifra, 7,3 milions d'unitats corresponen als Estats Units, el principal mercat de la companyia.

Pel que fa a aquesta nova campanya de revisió, dels 270.000 vehicles afectats, més de la meitat van ser comercialitzats als Estats Units (140.000), uns 90.000 al Japó i la resta a altres països del món.
Anar al contingut