ANÀLISI

Tots han guanyat!

Des del quarter general del PPC

Actualitzat
Quarts d'onze de la nit. Alícia Sánchez-Camacho fa la seva primera aparició davant la premsa i agraeix a tots els catalans i catalanes la seva participació, una participació que demostra que "els catalans volen un canvi a Catalunya". El PPC ha aconseguit un resultat històric. Ara ja ho confirma. Diu que és "el millor resultat que mai hauríem pogut esperar", reitera el compromís del PPC, insisteix que no decebran i que acompliran el programa electoral, donant resposta a la crisi i a la inseguretat ciutadana. També diu que faran una bona política d'immigració i un millor sistema educatiu i sanitari. Que crearan llocs de treball, la primera prioritat dels catalans. Afirma, contundent, que el canvi a Espanya comença avui a Catalunya i agraeix a Rajoy el seu suport durant la campanya. El canvi té nom, crida, "és el nom del PPC".

Sento comentaris al darrere. La gran majoria són en castellà. Els militants diuen que "ara comença la feina i que n'hi ha molta, per endavant". Després de les felicitacions i les abraçades, Alícia Sánchez-Camacho s'adreça als militants del partit, en una sala que té capacitat per a unes 500 persones i que no s'ha acabat d'omplir durant la nit. Ara tampoc és plena del tot.

La presidenta del PPC està feliç. Torna a donar les gràcies als seus. Els ha dit que "avui comença una nova etapa, una Catalunya amb dues llengües i constitucional". Precisament, fa una estona que he fet una foto a un militant que portava el pin de la bandera espanyola, a l'americana, al costat de la catalana i ara em ve al cap.

Tot acaba amb un "visca Catalunya, visca Espanya" i amb un brindis multitudinari. Ara ja ho hem esbrinat i estem en condicions de confirmar-ho: es tracta de cava, un cava que ens indica ben clarament, tal com pronosticava el taxista visionari en començar la nit, que "tots han guanyat".
Anar al contingut