País Basc

Tots els regidors socialistes i populars del País Basc tindran protecció abans de dissabte

El ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha reunit a Vitòria amb els màxims responsables estatals i autonòmics en la lluita antiterrorista al País Basc per analitzar el nou escenari després de la ruptura de la treva d'ETA. Amb el conseller d'Interior, Xabier Balza, han anunciat "un màxim nivell de seguretat per als amenaçats", la qual cosa vol dir que els regidors del PSE i del PP tindran actiu el servei de seguretat abans de dissabte.

Actualitzat
Rubalcaba s’ha trobat amb el delegat del govern espanyol a Euskadi, Paulino Luesma, i amb els comandaments policials d'Euskadi. A la reunió també hi han estat el secretari d'estat de Seguretat, Antonio Camacho, i el director general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida. A la tarda, Rubalcaba s’ha reunit amb el conseller d'Interior basc, Xabier Balza; el viceconseller de Seguretat, Mikel Legarda, i el director de l'Ertzaintza, Jon Uriarte.

En aquestes trobades a Vitòria han analitzat l'escenari obert arran del trencament de la treva d'ETA i la necessitat de millorar la coordinació i l'intercanvi d'informació davant el que s'anuncia com una escalada de la violència.

El ministre Alfredo Pérez Rubalcaba i el conseller Xabier Balza han llançat un missatge d'unitat en la lluita antiterrorista. Tots dos han insistit que garantir la seguretat serà una prioritat davant de qualsevol possible diferència política i han avançat un calendari de futures reunions de treball.
Anar al contingut