Barcelona

Tots els partits presenten esmenes a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos

Tota l'oposició parlamentària ha presentat esmenes a la totalitat al projecte de llei de mesures fiscals i financeres, l'anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat del 2012. Entre altres mesures, la llei inclou el tiquet moderador sanitari, la taxa turística, la reintroducció de l'impost de patrimoni amb un mínim exempt de fins a 700.000 euros, l'augment del tipus del tram autonòmic de l'impost sobre la benzina, l'increment del cànon de l'aigua per a ús domèstic i la rebaixa dels sous dels funcionaris.

RedaccióActualitzat
Els grups estan d'acord a augmentar els ingressos, però no amb l'increment de taxes ni el tiquet moderador de consum de medicaments.

A més de les esmenes de rebuig al projecte de llei d'acompanyament del PP i el PSC, aquest dijous, últim dia per fer-ho, s'han confirmat les d'Iniciativa, Solidaritat i Ciutadans, que també s'oposen al projecte pròpiament de pressupost.

També Esquerra ha registrat una esmena a la totalitat, però en aquest cas amb text alternatiu. Els republicans proposen nous impostos, com un sobre la banca, per recaptar fins a 1.100 milions d'euros més, i es mostra oberta a negociar bonificacions a la taxa sobre els medicaments.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut