Barcelona

Tots els partits del Parlament s'oposen a la prohibició de les estelades

El líder del PP català, Xavier García Albiol, no és partidari de prohibir banderes perquè en qüestiona l'"efectivitat"

RedaccióActualitzat

Unanimitat poc habitual al Parlament. Totes les forces parlamentàries rebutgen la prohibició d'exhibir estelades durant la final de la Copa del Rei al Vicente Calderón, diumenge, entre el Barça i el Sevilla. Fins i tot el PP català s'ha pronunciat en contra de la posició dels populars espanyols. Junts pel Sí parla de decisió indigna, Catalunya Sí que es Pot acusa el PP d'agitar el debat polític i la CUP fa una crida a omplir l'estadi d'estelades.

El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha posat en dubte l'"efectivitat" de la mesura, i ha manifestat clarament que ell no és "partidari de prohibir banderes". Malgrat això, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "reconsideri" la seva decisió de no assistir al partit, tot recordant-li que ell té un paper institucional representant tots els catalans.

Des de Ciutadans, el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, atribueix la decisió a una derivada "de la norma que va establir la UEFA" a la final de la Champions League. Carrizosa ha dit que no el "molesten les estelades ni cap símbol que no sigui agressiu, i l'estelada no ho és".

El diputat del PSC Ferran Pedret ha carregat durament contra la decisió: "És una decisió inoportuna, qüestionable i sobretot molt desencertada i completament errònia, la de prohibir anar a esdeveniments massius amb els símbols que cadascú cregui, sempre que no parlem de simbologia que fa apologia del feixisme, el genocidi o el nazisme".

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha animat els aficionats del Barça a no assistir a la final de la Copa del Rei com a protesta per la prohibició de les estelades, i ha precisat que el seu particular "boicot" serà no veure el partit.

El cantautor i diputat de Junts pel Sí Lluís Llach qualifica la decisió de "vergonyosa" i afirma que és "un insult a la dignitat de tothom que defensa idees pacíficament". "Això no va contra els ciutadans als quals els agrada el Barcelona, sinó contra la llibertat d'expressió", ha dit Llach.

Per part de la CUP, el diputat Albert Botran ha fet una crida perquè qui assisteixi a la final de la Copa porti una estelada per protestar "de manera amable, simpàtica i contundent" contra la prohibició. "Davant de prohibicions injustes, la manera de fer-hi front és fer allò que es prohibeix", ha defensat en declaracions als periodistes des dels passadissos del Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut