Barcelona

Tots els partits catalans critiquen el llegat de Zapatero, llevat del PSC

Tots els partits catalans, llevat del PSC, han valorat negativament la figura de Zapatero. El discurs majoritari ha estat crític amb el llegat que deixa el líder socialista i la gestió que ha fet al capdavant del govern espanyol. El PSC, en canvi, creu que Zapatero ha hagut de fer front a "grans dificultats" però que "ha impedit" que Espanya acabi com Grècia.

Actualitzat
El cap de llista del PP de Catalunya per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, han assegurat que esperen un resultat "històric" a les eleccions del 20-N i han destacat la influència dels populars catalans a la seu del carrer Génova de Madrid. Sánchez-Camacho ha assegurat que, amb la firma de la convocatòria electoral, s'inicia "el compte enrere per començar a sortir de la crisi".

Duran demana la màxima força per esmorteir la "irreversible" majoria del PP

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha donat per fet que el PP rebrà, gràcies a l'herència de Zapatero, una "allau" de vots i podrà governar sense necessitat de buscar més suports per a la investidura de Mariano Rajoy. Davant aquest escenari, segons Duran, serà vital per als interessos catalans que hi hagi una "gran reacció a favor de l'única força que pot garantir que Catalunya tingui veu pròpia, disposi d'un grup parlamentari propi, faci respectar els interessos del país i ajudi el govern de la Generalitat a tirar endavant els seus objectius".

Herrera afirma que "Zapatero és un dels fraus més grans que s'ha fet en aquest país"

El secretari general d'ICV ha valorat molt negativament els mandats de Zapatero. Pel líder ecosocialista, "Zapatero és un dels fraus més grans que s'han fet en aquest país". Va arribar al govern "dient que el poder no el canviaria, però ha acabat doblegant-se davant del poder dels mercats". Volia canviar el país però no només "no ha fet res", sinó que "ha acabat fent reformes que ni la dreta s'hi havia atrevit".

ERC suspèn la gestió de Zapatero i creu que ha fet "seguidisme" del PP

ERC ha fet avui un balanç negatiu de la gestió dels governs presidits per José Luis Rodríguez Zapatero, als quals ha suspès tant pel seu "fracàs estrepitós" respecte de la crisi econòmica, com perquè en política autonòmica "ha fet seguidisme del PP". Joan Puigcercós ha dit que "al fracàs estrepitós de Zapatero pel que fa a la seva capacitat de prevenir la crisi s'hi ha sumat la seva política econòmica absolutament erràtica fruit de la qual s'han desaprofitat recursos públics, per exemple, en construir l'AVE de forma generalitzada, o amb el famós Pla E".

Iceta creu que Zapatero "ha impedit" que Espanya acabi com Grècia

El viceprimer secretari del PSC i portaveu del partit, Miquel Iceta, ha valorat positivament el segon mandat del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero. Per Iceta, Zapatero s'ha comportat com un autèntic socialista perquè ha actuat sempre "amb l'esperit de mantenir l'estat del benestar" i pensant en els que més ho necessitaven. A més, segons Iceta, el líder del PSOE ha encapçalat "una gestió que ha impedit que Espanya estigui com Grècia, Irlanda o Portugal" en termes econòmics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut